Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Чувени Тика Шпиц открио коју улогу је одбио, па проговорио о Ђоши: "Није ме слушао, а благовремено сам апеловао"

Познато је да су Предраг Смиљковић, познатији као Тика Шпиц према улози коју је играо, и Богољуб Митић Ђоша били велики пријатељи

1706427356_cb308e0733704455d9fbe0025c565211579b9f4d.jpg
Фото: А. Станковић
Oglas

Глумац Предраг Смиљковић, познат по улози Тике Шпица из "Породичног блага", тврди да је у својој досадашњој каријери избегавао "ђаволске работе и нешто што се коси са његовим верским убеђењем, православљем".

- Такве улоге бих увек одбио. Једном приликом ме је позвао продуцент Неле Гарић и понудио ми је да будем у серији "Луд, збуњен, нормалан". Било ми је интересантно, а и хонорар је био добар, тако да сам се унапред радовао сарадњи. Међутим, када су ме позвали из Сарајева рекли су ми да би волели да играм Лесковчанина хомосексуалца - истакао је прво.

- Ја себе нисам могао да повежем са том улогом, а чинило ми се и као непријатељски чин према мојој домовини, тако да нисам прихватио понуду. Вероватно би већина ту улогу прихватила због високог хонорара, али ја имам своје принципе - рекао нам је потом Предраг.

Присетио се тад и свог пријатеља, кума и колеге, покојног Богољуба Митића Ђоше.

- Ја сам Ђошу венчао и крстио његову децу Наталију и Олгу. Није ме слушао, а благовремено сам апеловао да се мане алкохола и естраде. Сећам се да када смо почели да се бавимо овим послом, он је имао 99, а када је умро 160 килограма. Тај податак говори којим начином живота је живео... - рекао је Смиљковић.

- Пошто је имао тромб, лекари су га упозоравали, али он није слушао ни њих. Ми смо се због тога једно време и мало удаљили јер моје правило је да, када се ради, алкохола нема. Није желео да се врати на прави пут - додао нам је глумац.

Предрага и данас људи на улици ословљавају именом лика из серије, што му нимало не смета.

- Тика носи шешир и бркове, ја не. Када то скинем, тешко ме препознају. Чак ни полицајци не виде о коме се ради, па ми не прогледају кроз прсте, већ стално пишу пријаве због којих морам код судије за прекршаје. Људи виде да ме знају однекле, али то не доводе у везу с Тиком Шпицом. Деси ми се да ме продавачица у радњи пита: "Ма, одакле се ми знамо?", а ја кажем да сам таксиста, возач у градском саобраћају… - рекао је једном приликом кроз смех за "Блиц" Предраг Смиљковић.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas