Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИНТЕРВЈУ

БЕЗ ЊЕ БЕОГРАД НОЋУ НЕ БИ БИО ИСТИ! Леа Давогић за Магазин Новости открива: Како је бити жена ди џеј (ФОТО/ВИДЕО)

Девојка нестварне енергије која ће вас очарати својим сетовима.

1626442646_7da2c101e3d8af980aadb3e66865c311c7e76b12.jpg
ФОТО: Принтскрин/ Јутјуб
Oglas

Леа Давогић је једна од наших најпознатијих ди-џејева и њено време тек долази. Повремено се бави моделингом, а позната је и по томе што одлично свира клавир и игра полденс. На Инстаграму ћете је наћи под именом blairlea, а недавно је избацила своју прву песму "Требам те", која звучи светски и већ је побрала све симпатије публике (спот који оставља без даха, делимо са вама на крају текста).

Савршен пример модерне принцезе која плени енергијом и самоуверено кроји своју судбину. Како све изгледа из њене перспективе, сазнали смо у интервјуу који је дала за Магазин Новости.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lea Davogic (@blairlea)

Здраво Леа! За почетак, ко је Леа Давогићи колико се приватно разликујеш од онога што имамо прилике да видимо на сцени?

Леа Давогић је пре свега особа која живи за музику. Будим се уз музику, тренирам, чистим кућу, ходам са музиком. Мислим да не слушам музику само док спавам. Не бих рекла да постоји нека разлика између мене приватно и мене на бини. Немам алтер его за бину, то сам ја. Уживам док пуштам музику, што се надам се и види. Једина разлика је шминка, приватно сам углавном без шминке, и ако сам уморна кукаћу пријатељима, али на бини се то никада неће видети. 

Познато је да у свету ди-џејинга доминирају мушкарци. Како се осећаш као жена у мушком свету?

Ово питање се провлачи већи део моје каријере. Али сматрам да смо доста равноправни. Можда је раније било теже добити шансу као женски ди-џеј, међутим ствари су се промениле, на моју срећу у право време.

Оно што је сигурно разлика, што мушкарци не морају да потроше сат, два на спремање пред наступ, и могу заувек да пуштају у црној мајици, док ми жене ипак морамо да размишљамо о фризури, аутфиту и шминкању. И наравно уколико желимо породицу, морамо каријеру да ставимо на паузу. Нисам још дотле дошла, али надам се да је и то могуће уз добру организацију и подршку.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lea Davogic (@blairlea)

Који коментар те је највише погодио и натерао да сумњаш у себе, а који ти је дао ветар у леђа?

Данас уз друштвене мреже свако има право да вам каже своје мишљење, често се кријући иза лажног профила. Трудим се да ме то не поремети. Понекад заболе коментари типа: “када ћеш наћи прави посао?” као да наш посао није захтеван као било који други... Само људима са стране то делује као да је нама живот журка. 

Свако вече након журке ми се или неко обрати или захвали на инстаграму за прелепо вече. То ми је највећи ветар у леђа. 

Највећи изазови у досадашњој каријери?

Највећи изазов ми је био да се навикнем на парадокс ди-џеј живота и путовања, у ком си окружен људима, а заправо си доста усамљен. Ја путујем сама, када се журка заврши опет се враћам у хотел сама и немам са ким да поделим утиске. Наравно да могу да напишем поруку како је било мојим драгим људима, али просто није исто као да су проживели то са вама. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lea Davogic (@blairlea)

Шта си научила о себи и људима од кад си почела да радиш као ди-џеј?

Схватила сам да сам прави војник и штребер. Никада не касним на наступе, волим да проверим све детаље пред наступ, од опреме до трајања сета. Не пропуштам тренинге ни након непроспаваних ноћи. Често имам неко сликање јутро после наступа, али дам свој максимум и тада. 

Што се људи тиче научила сам да постоје непознати људи који ће вам бити искрена подршка (на инстаграму) али исто тако да живимо у земљи у којој се успех тешко прашта. И за сваки ваш успех они имају неко “Али...” 

Како изгледа твој типичан радни дан и без чега не идеш на наступ?

Мој типичан дан почиње тренингом. Након тога или одговарањем на мејлове, качењем постова или сликањем за клијента. Трудим се да нађем време за пријатеље колико год могу, јер су ми пријатељи јако важни у животу и време са њима ми је вентил. Ако стигнем мало свирам клавир, идем на скреч радионицу или имам неки приватан час француског или руског (ово је на жалост мало на паузи, јер никако да нађем то време). Пред наступ преслушавам и скидам нову музику, и онда креће шминкање и клуб. 

На наступ не идем без добре енергије. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lea Davogic (@blairlea)

Познато је да су данашњи клубови пуни људи који користе дрогу и алкохол. Како решаваш непријатне ситуације током наступа, када људи изгубе контролу над собом? 

Како ја радим хип хоп журке, мало сам ипак сачувана од тих ситуација. Наше журке немају афтере, углавном трају до 4. Има наравно пијаних људи понекад, али до сада сам некако успевала и са тим да се изборим. 

С тим у вези, да ли си икада морала да прекинеш наступ?

На моју срећу нисам никада прекидала наступ, можда сам више пута морала да пазим на опрему, да ми неко не полије пићем или не обори компјутер, али већих инцидената није било. Оно што још увек учим од колега је да је најбољи начин да се изборим са музичким жељама само да кажем: “биће...” чак и уколико немају намеру то икад да пусте.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lea Davogic (@blairlea)

Који су твоји женски узори са домаће сцене и због чега?

Тијана Т је свакако узор што се тиче упорности, имала је доста тежи пут од нас,у време пре инстаграма је писала мејлове клубовима и слала цв, како би знали да постоји. Што се певачица тиче Сара Јо, јер је радник и штребер као и ја. 

За крај, да ли имаш неке ексклузивне вести да поделиш са нама?

На жалост ова ситуација нам не даје могућност да превише планирамо. Сваки наступ је доста несигуран и може да се откаже, тако да не смем ништа да најављујем и планирам. Захвални смо за сваки наступ који се одржи. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas