Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Једна је од најчувенијих СРПСКИХ ПЕСАМА, а да ли знате како је настао "ВИДОВДАН"

Композитор најчувеније нумере открио тајну њеног настанка

1656398270_zahar.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен
Oglas

Милутин Поповић Захар, ушао је у легенду, када је написао једну од најлепших песама, посвећену данашњем празнику "Видовдан".

Прочитајте још: ДАНАС ЈЕ ВИДОВДАН: Прво што угледате овог ЈУТРА утицаће на ваш живот! Обавезно изговорите ове речи и погледајте у СУНЦЕ

Славни композитор једном приликом, открио је да је иснпирацију за ову нумеру пронашао једном приликом док је био код патријарха Павла.

- Позвао ме је директор ПГП и рекао ми да га је замолио секретар Патријаршије да се, пре прославе 600 година од Косовског боја, направи десет песама о Косову. Избор је пао на мене. То је најбоље што сам урадио у животу. У кратком времену сам имао ту инспирацију. Пола дана сам осећао страшну грозницу, нисам знао како се зовем. Од беса сам сео на под и ођедном у ћошку видео лик патријарха Павла, који тада још није био патријарх - сведочио је Захар, преноси Н портал и наставља:

- Он је био један старац који је сам себи правио опанке и звали су га живи светац. Лично га нисам познавао. Као да ми је послао поруку преко неке силе божанске. Ја сам за пет минута написао и мелодију и све строфе. За пет минута, а у мени је то врило месец дана.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas