Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Ланетови СИНОВИ су ми дозволили да кажем истину": Пепи Смиљковић открива нове детаље о УСМЕНОМ тестаменту

Предраг Пепи Смиљковић је изнео нове информације о случају о ком јавност прича већ данима

1710345359_Foto-Ataimages.rs-Lane-Gutovic-i-Pepi-Smiljkovic.jpg
Фото: Атаимагес.рс
Oglas

Чувени глумац Предраг Пепи Смиљковић је открио нове детаље о случају покојног великана, глумца Милана Ланета Гутовића. Како је рекао, о неким стварима није могао да говори када је пре неколико дана испичао извесне детаље.

Све је, подсетимо, кренуло од оглашавања Милице Гутовић на њеном званичном Фејсбук профилу, односно тврдњи да је преварена за наследство свог оца, а познатог глумца Ланета Гутовића, те истакла да брани како своја права, тако и очев углед коме приписују да је лишио ћерке наслеђа.

Предраг је сада објаснио да је Лане желео усмени тестамент, па нам открио како је поделио наследство.

- Јуче сам се чуо са Ланетовим сином, Пајом, јер ја нисам хтео да причам док не добијем његову дозволу, али и док нисам сазнао све околности, ипак ја ценим те момке, знам их од детињства, честити су, био сам члан те куће, стално сам био гост код њих. Паја ме је звао и рекао ми да нисмо та двојица ја и тај др Видановић, он је био начелник ургентне медицине на ВМА, па ме је он увео, односно ми смо заједно ушли тада и постоји та сестра Мара коју сад оптужује Милица, а та сестра је случајно била ту, уопште није на том одељењу - започео је глумац, те наставио:

- И у том тренутку, пошто је Ланету било лоше, он пре свега није хтео никакву посету, а није хтео никога да види, па чак ни њих, тако сам ја разумео. А та сестра Мара је неговала патријарха Павла до смрти. То је једна дивна особа и имам само речи хвале за њу на ВМА, а чујем да је сада нешто терете. Ти што су били (на које је алудирала Милица Гутовић, прим. аут.) су заправо Миличин кум Зарић и писац Пузић. Они су дошли у посету да га виде, Лане је био свестан и рекао им је: "Нисам решио имовину, дај да то сада решимо усмено". Они су истакли да су потребна три сведока, а ту је била та сестра Мара где је и пристала да сведочи, тако сам ја разумео Пају. Они су се договорили, он им је рекао да ће да обезбеди децу, односно синове, а ћеркама је оставио 25% од ауторских права. Они су кренули код нотара, јер је тај усмени тестамент морао да прође процедуру, међутим Лане је у међувремену пао у кому. Зато кажем да је осетљиво, њему се стање погоршавало из сата у сат. Ето то је цела истина.

Глумац је открио да Лане није видео ћерке и жену са којом је био 20 година.

- Ја када сам дошао, они су ме обукли у скафандер, видео сам га преко прозора, ја нисам ни био близу њега. Не желим више да се мешам у то, а и рекао сам ово због синова јер ја њима верујем. А верујем на основу онога што је мени Лане рекао да ћерке и ту жену са којом је био није видео 20 година. Оставио им је стан у којем је живео са њима и дошао у своју дедовину у Кумодражу где је све испочетка градио, односно почео од нуле - рекао је Пепи Смиљковић.

Подсетимо, Предраг је недавно ексклузивно проговорио о последњим данима свог пријатеља, али и испричао како је ушао на одељење Интезивне неге да га види последњи пут.

- Имао је одређени карцином, на одређеном месту који није био операбилан, и онда су му давали неку терапију на ВМА да би могао да дише. Поред тога што је био у тој ситуацији, после ми је сведочио пријатељ Аца Дулић, Лане га је звао да дође да читају текст, да се спремамо за серију. То је било јако тешко и мучно, јер сам видео слику да то није добро. Наш заједнички пријатељ, доктор, који је радио на ВМА, тада је још увек радио, после тога је отишао у пензију, рекао ми је да ово ништа није добро, ово је крај, те да ако желим да га видим, ајде - рекао је Предраг, па наставио:

- Наравно да сам пожелео, ми смо дошли до тог дела где је инфективно, нисмо могли да уђемо баш унутра, дошли смо до те зоне где могу да га видим преко прозора, и онда сам схватио да је готов. Није био комуникативан, био је на кисеонику, слика ми је била јасна да ту више нема повратка, и то је било неколико дана пре смрти. Ја сам звао сина Пају, рекао сам му да се боримо, да ће можда бити боље, али већ два дана после тога су ме обавестили да је готово. Имао сам част после тога да тог великог човека достојно испратим, неколицина нас пријатеља који смо га носили у сандуку.

Предраг је истакао да није ни знао да постоје две ћерке.

- После сам видео да су му дошле његове две ћерке, свештеник је на гробу рекао да су му ту деца, али ја сам знао Пају и Јанка, међутим, њих две нисам знао, знам да је једна глумица, баш је лепа, другу нисам ни знао, то је крио од свих нас, такође, да је имао још деце поред Паје и Јанка - рекао је глумац, те истакао да ли је у контакту са Ланетовом породицом.

- Јесам, али су се десиле неке интимне ствари о којима ја не желим да говорим. Знам Биљану, знам Пају и Јанка, дивна су деца и момци, Биљана је дивна жена, ово говорим најискреније. Али се десило нешто пред крај, па нисам толико комуницирао са Биљаном, али са момцима јесам - истакао је глумац.

Смиљковић је сада прокоментарисао наводе Ланетове ћерке Милице поводом наследства које је он оставио за собом.

- Чисто сумњам да је то могло да се деси баш тако, не могу да тврдим, јер једноставно нисам био. Ја када сам ишао пар дана пред крај, он човек није био комуникативан, да је то пред смрт рекао некоме, мало ми је чудно, али Боже мој, свако има право и да тврди и да изнесе у јавност, иако ја не бих то радио јер је њихова интимна ствар. Али кажем, ја када сам био са човеком нисам могао да комуницирам јер није био при свести - рекао је глумац.

На Миличине тврдње како је сестра пустила два човека и да су направили, како она каже, лажно усмено завештање где су лишили наслеђа њену сестру и њу, он је прокоментарисао:

- Значи то можемо да будемо тај доктор што је у пензији и ја. Ми смо били обучени у скафандере, кажем какву сам слику затекао када сам био, али ја њих ту нисам видео. Ми смо били сами, можда су ти људи били неки други дан. Можда ту постоје неке сличности, да су два човека, али која два човека? То је једно, друго, рекао сам у каквом стању је био, а треће, када сам ја њему споменуо ту ћерку која је лепа, када сам је пре много година видео на Звездари, он ми је рекао да јесте његова, али и да је он неке ствари завршио и развео се од те жене са којом има ћерку. Кажем, безвезе ми је то усмено завештање, могуће је, али знам да је имао неки искристалисани став по том питању. За све време нашег дружења ништа нисам чуо у вези њих.

(Телеграф)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas