Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Љубавна прича Чкаље и Драгице многима је синоним за праву љубав: "Купио ми је прстен за 50 динара"

Легендарни глумац Миодраг Петровић Чкаља напустио нас је пре 20 година

1698055634_b4de0e8280a6e42555cc3ba9e09375cc85acb592.jpg
Фото: YоуТубе/ принтсцреен
Oglas

Његова љубавна прича са супругом Драгицом, многима је синоним за праву љубав. Драгица је својевремено медијима открила да су све комшије волеле Чкаљу.

Љубавна прича Петровића почиње 1948. године на пролеће када су се венчали у тадашњој згради Дома културе "Божидар Аџија".

Драгица је својевремено медијима открила да су све комшије волеле Чкаљу.

- Понекад је утрчавао у највећој гужви, али с букетом у рукама. После три месеца, Чкаља ми је донео прстен. Купио га је за педесет динара код "Грамага". Нажалост, у сељакању из стана у стан, изгубила сам ту најдрагоценију успомену. У почетку нашег брака становали смо у намештеној соби у Небојшиној улици. Од тада до данас селили смо се пет пута. За сваки нови комшилук Чкаља је представљао праву атракцију. У било које време звонили би на врата и тражили да га виде, или да им да аутограм са сликом - искрено је у једном интервју испричала Драгица.

Чкаљина велика љубав је желела да се посвети породици, те је по рођењу сина напустила посао и постала домаћица.

- Знам шта желите да ме питате: да ли сам задовољна животом у сенци Чкаљиног сјаја, или тачније, животом за друге. А радила сам некада, врло давно, као спикер на радију. И волела свој посао. Оставила сам га ради својих најближих - без жаљења и кајања. Све сам инвестирала у ту своју породицу, подржавала супруга, подигла дивног сина, сада помажем у подизању унука и при томе сам имала много среће. Инвестиције су се вратиле, врло сам спокојна и ни са ким се не бих мењала. Не тврдим да мој живот може и треба да послужи као "рецепт", али мени одговара, а то је ипак најважније - искрена је била Чкаљина супруга.

Супруга најпознатијег комичара је својевремено поручила да је Чкаља радио све баш као просечан грађанин.

- Ми живимо као свака друга породица. Чкаља је као и сваки други супруг и отац. Првих година брака он је одлазио на пијацу, снабдевао кућу намирницама, уплаћивао за угаљ и дрва, бринуо како му син учи. Ужива да иде на пијацу. Али данас нема времена. Чак не може да пређе улицу, а да га неко не заустави и нешто упита. Преко дана, кад је код куће, настаје породична идила. Идем у куповину, а Чкаља и син спремају стан. Пошто више не радим, сама водим цео стан. Док се не вратим са пијаце, он припреми изненађење: или ми купи цвеће или скува кафу. Увече, ако смо сами, Чкаља нам спреми свој омиљени специјалитет: попару са сиром. Тада утроје причамо, а каткада Чкаља и син, да би ме забавио, припреме мали позоришни програм. Наравно, по кући настане урнебесна цика и вика - рекла је једном приликом она.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas