· · Коментари: 0
ПОРОДИЦА

"Ми нисмо били класична породица, већ четворо различитих људи који живе заједно": Овако је Мира Фурлан причала о својим најближима

Славна југословенска глумица Мира Фурлан преминула је у 65. години.

1611762033_mira-furlann.png
Фото: Принтскрин / Јутјуб / Канал Ри

Како се наводи на њеном званичном Твитер налогу, преминула је у среду 20. јануара. Глумица је рођена у Хрватској 1955. а у Америци је живела од 1991 године. Због рата емигрирала је са супругом у Америку.

Прочитајте још: ПРЕМИНУЛА МИРА ФУРЛАН!

У Хрватску се враћа 2002. година када је глумила у филму Рада Шербеџије. По поврату била је веома радно ангажована, а истиче се по улогама у филму "Турнеја" и тв серији "Вратиће се роде". Гостовала је у разговору "О мајкама и кћерима с Миром Фурлан", поводом премијере филма "Јесење сонате".

Прочитајте још: "Схватила сам да је то човек који се не боји! Коначно - схватила сам по чему је другачији": Како се Мира Фурлан заљубила у свог супруга

- Биле смо блиске, али смо се и свађале - рекла је тада Мира, додавши да ју је увек занимала како прича њене мајке, тако и прича целе њене породице, јер у њој су испреплетани сви наши етнички сукоби, сва политичка становишта и сви углови гледања.

Мирин деда је завршио трагично, у немачком логору

- Моја мама је била напуштена од своје мајке тако да је одрасла као сироче и одгајана је по туђим породицама. Спасила ју је професорка у гимназији, жена која је временом постала моја ‘бака’. Занимљиво је да је притом мајка обожавала свог оца мада нису заједно живели и препустио ју је другима. О томе са њом није могло да се разговара, због чега до данас жалим. Њен отац, а мој прави деда, био је специфична особа, салонски социјалиста и добротвор који је између два светска рата путовао по Европи и помагао многима, а своју ћерку је оставио да је одгајају непознате породице. Завршио је трагично, тако што је на почетку Другог светског рата убијен у немачком логору.

Мирина мама је, по глумичиним речима, била врло музикална и велика љубитељка позоришта, широко образована. Радила је као библиотекарка у дечијој библиотеци, а занимљиво је да је измислила нов начин каталогизације књига, због чега су је често позивали широм Европе (Копенхаген, Келн, Франкфурт..)

О свом оцу је причала да је био ексцентричан и занимљив, али да се у породици никад није истицао и да му није било лако у породици где доминирају жене.

Прочитајте још: ЕВО ОД ЧЕГА ЈЕ ПРЕМИНУЛА МИРА ФУРЛАн: Већ дуже време се борила, али није издржала

- Ми нисмо били класична породица, већ четворо различитих људи који живе заједно. Ја нисам могла да бирам породицу, али имала сам срећу са својом - додала је глумица.

Напетост између мајке и ћерке постао је видљив када је Мира почела да се "кити", а њена мајка је била згранута када је глумица пробушила уши. Тада јој је приговорила, говорећи јој да није смела да се "спусти на тај ниво".

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.