· · Коментари: 0
великан

Миодраг Петровић Чкаља рођен је 1. априла: Мало ко зна да је имао ЦРНУ ЛИСТУ ГЛУМАЦА са којима није хтео да ради

Чкаља је један од наших најбољих комичара свих времена

1648818654_ckalja.jpg
Фото: Yоутубе/принтсцреен

Несумњиво да је успео бар једном све да нас насмеје. Чкаљу многи сматрају најбољим комичарем са ових простора, а занимљиво је да је рођен баш на Светски дан шале, пре 98 година!

"Врућ ветар", "Камионџије", Љубав на сеоски начин" "Орлови рано лете", "Паја и Јаре" - само су неки од култних остварења наше кинематографије у којима је Чкаља имао једне од најзапаженијих улога.

Прочитајте још: ТРИ ДИВЕ на једном месту потпуно непрепознатљиве: Никад виђена фотографија Лепе Брене, Весне Змијанац и Наде Топчагић (ФОТО)

Иако нам је прва асоцијација на овог легендарног глумца смех и шала, мало ко зна да је он имао "црну листу"  глумаца са којима није хтео да ради!

Пре деценију, о томе је говорио, сад већ покојни глумац, Божидар Боле Стошић. Он је објаснио због чега није играо у "Бољем животу":

- У "Бољем животу" ме није било јер сам морао да имам директне сцене с Миодрагом Петровићем Чкаљом. Он је имао код себе списак од осам глумаца с којима није желео да ради. На њему је било и моје име. Нисам желео да дођем на снимање, а да ме он избаци. Знао сам да ме то чека.

О корену њиховог сукоба, наставио је:

 - Посвађали смо се на савету Београдског драмског позоришта. Он је мени био врло драг, али несрећан човек. Није могао да изађе на улицу јер је био врло популаран. Гледали су сви у њему Чкаљу с малих екрана.

Али, на изненађење многих, и покојни Павле Вуисић имао је замерке на понашање свог колеге. Иако их сви памтимо као Пају и Јарета, њихови односи иза камера нису били идилични. ПАвле је говорио да Чкаља претерује у глумљењу и да због тога није могао да га смисли. Мирјана Вуисић, жена Павла Вуисића, о томе је једном приликом изјавила:

- Чкаља је био потпуно другачији од Павла. Био је слаб, а мој муж је био јак. Миодраг је претеривао у глумљењу, док је Павле говорио да он "испред камере не глуми, него да се само понаша.

Прочитајте још: (ВИДЕО) ПРОВАЉЕНА ЈЕ! Погледајте Џејдину РЕАКЦИЈУ на шамар Вила Смита, сви је ПРОЗИВАЈУ у коментарима

Пред крај живота познати Чкаља се жалио  како га мучи самоћа. Био је напуштен од колега, а његови пријатељи један за другим су умирали... Чкаљин осмех почео је полако да се гаси. ПРе 2 деценије добио је награду за животно дело “Цар Константин”. Његов говор и данас сви препричавају:

- Да сам у Америци и да сам примио овако велику награду, захвалио бих се, прво својој жени, па деци, па ташти, затим продуценту и редитељу. Али, пошто сам, срећом, у својој драгој земљи Србији, захваљујем се, прво, свом шефу самопослуге што ми, понекад, одвоји пензионерску коску, па комшиници у бараци која ми остави млеко испод тезге, па мом поштару који ми увек, на време са закашњењем, донесе пензију. Да није било њих, не бих био овде - рекао је Чкаља те 2002. године.

Увелико је владало мишљење да наш легендарни глумац живи у сиромаштву, али он је то једном приликом демантовао:

- Као и сваки пензионер. Не може друкчије, немам никаква друга примања сем пензије. Измишљају свашта . Чкаља гладује! Не, где то има. Па, не гладује овај мој комшија који има пет хиљада пензију. Мучимо се, довијамо се...

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.