· · Komentari: 0
velikan

Miodrag Petrović Čkalja rođen je 1. aprila: Malo ko zna da je imao CRNU LISTU GLUMACA sa kojima nije hteo da radi

Čkalja je jedan od naših najboljih komičara svih vremena

1648818654_ckalja.jpg
Foto: Youtube/printscreen

Nesumnjivo da je uspeo bar jednom sve da nas nasmeje. Čkalju mnogi smatraju najboljim komičarem sa ovih prostora, a zanimljivo je da je rođen baš na Svetski dan šale, pre 98 godina!

"Vruć vetar", "Kamiondžije", Ljubav na seoski način" "Orlovi rano lete", "Paja i Jare" - samo su neki od kultnih ostvarenja naše kinematografije u kojima je Čkalja imao jedne od najzapaženijih uloga.

Pročitajte još: TRI DIVE na jednom mestu potpuno neprepoznatljive: Nikad viđena fotografija Lepe Brene, Vesne Zmijanac i Nade Topčagić (FOTO)

Iako nam je prva asocijacija na ovog legendarnog glumca smeh i šala, malo ko zna da je on imao "crnu listu"  glumaca sa kojima nije hteo da radi!

Pre deceniju, o tome je govorio, sad već pokojni glumac, Božidar Bole Stošić. On je objasnio zbog čega nije igrao u "Boljem životu":

- U "Boljem životu" me nije bilo jer sam morao da imam direktne scene s Miodragom Petrovićem Čkaljom. On je imao kod sebe spisak od osam glumaca s kojima nije želeo da radi. Na njemu je bilo i moje ime. Nisam želeo da dođem na snimanje, a da me on izbaci. Znao sam da me to čeka.

O korenu njihovog sukoba, nastavio je:

 - Posvađali smo se na savetu Beogradskog dramskog pozorišta. On je meni bio vrlo drag, ali nesrećan čovek. Nije mogao da izađe na ulicu jer je bio vrlo popularan. Gledali su svi u njemu Čkalju s malih ekrana.

Ali, na iznenađenje mnogih, i pokojni Pavle Vuisić imao je zamerke na ponašanje svog kolege. Iako ih svi pamtimo kao Paju i Jareta, njihovi odnosi iza kamera nisu bili idilični. PAvle je govorio da Čkalja preteruje u glumljenju i da zbog toga nije mogao da ga smisli. Mirjana Vuisić, žena Pavla Vuisića, o tome je jednom prilikom izjavila:

- Čkalja je bio potpuno drugačiji od Pavla. Bio je slab, a moj muž je bio jak. Miodrag je preterivao u glumljenju, dok je Pavle govorio da on "ispred kamere ne glumi, nego da se samo ponaša.

Pročitajte još: (VIDEO) PROVALJENA JE! Pogledajte Džejdinu REAKCIJU na šamar Vila Smita, svi je PROZIVAJU u komentarima

Pred kraj života poznati Čkalja se žalio  kako ga muči samoća. Bio je napušten od kolega, a njegovi prijatelji jedan za drugim su umirali... Čkaljin osmeh počeo je polako da se gasi. PRe 2 decenije dobio je nagradu za životno delo “Car Konstantin”. Njegov govor i danas svi prepričavaju:

- Da sam u Americi i da sam primio ovako veliku nagradu, zahvalio bih se, prvo svojoj ženi, pa deci, pa tašti, zatim producentu i reditelju. Ali, pošto sam, srećom, u svojoj dragoj zemlji Srbiji, zahvaljujem se, prvo, svom šefu samoposluge što mi, ponekad, odvoji penzionersku kosku, pa komšinici u baraci koja mi ostavi mleko ispod tezge, pa mom poštaru koji mi uvek, na vreme sa zakašnjenjem, donese penziju. Da nije bilo njih, ne bih bio ovde - rekao je Čkalja te 2002. godine.

Uveliko je vladalo mišljenje da naš legendarni glumac živi u siromaštvu, ali on je to jednom prilikom demantovao:

- Kao i svaki penzioner. Ne može drukčije, nemam nikakva druga primanja sem penzije. Izmišljaju svašta . Čkalja gladuje! Ne, gde to ima. Pa, ne gladuje ovaj moj komšija koji ima pet hiljada penziju. Mučimo se, dovijamo se...

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.