Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"МОЈ ОТАЦ ЈЕ БИО ХОМОСЕКСУАЛАЦ, и борио се са менталним здрављем": Роберт Де Ниро испричао је потресне детаље о оцу уметнику (ФОТО)

Старији Де Ниро је био познати уметник, који се током живпота осећао кривим што је геј

1676200733_shutterstock_122425873-de-Niro-naslovna-------1.jpg
Пхото: Схуттерстоцк/Профимедиа
Oglas

Отац чувеног глумца, Роберта Де Нира, оставио је записе који откривају његову борбу са сексуалношћу и менталним здрављем. Њему је и даље тешко да их чита, наводи ТхеГуардиан. Роберт Де Ниро, је ауторима књиге о свом оцу уметнику- Де Ниру старијем, омогућио приступ мемоарима које је сликар написао. У списима- дневницима, чувени оскаровац описује, да се налазе инимне исповести и ''демони'' његовог оца, укључујући и борбу да заради довољно новца и да оствари уметничко признање. Између осталог, он говори и о забринутости за
ментално здавље и хомосексуалност, која је касније и разорила његов брак.
Де Ниро старији, умро је 1993.године, остављајући иза себе 4 свеске испуњене његовим унутрашњим мислима, писане више од 10 година. 

Фото: Профимедиа

Био је истакнута личност у уметничком свету Њујорка, 1940-тих и 50-тих година, сликао је пејзаже, мртве природе и портрете, користећи мешавину апстрактних и експресионистичких стилова у најсмелијим бојама. Инспирацију је нашао у Матису, између осталих уметника.
Говорећи о очевим дневницима, глумац је за ''Обсервер'' изјавио: 

''Желим да их читам, прочитаћу их када ми буде добро...али, тренутно се тако носим са тим''. Пошто је прочитао само неке одломке, Де Ниро је рекао: '' Било ми је тужно да читам. Имао је своје демоне...жао ми је''.

У једном одломку, његов отац је написао да се моли ''док се не излечим од своје менталне и емоционалне болести'', додајући: ''Ако Бог не жели да будем хомосексуалац, за шта имам толико кривице, он ће наћи жену коју ћу волети и која ће волети мене. Али заиста не желим да се моја хомосексуалност излечи''.

Овакве пасусе његовом сину је утолико теже прочитати, јер како Гуардиан наводи, Де Ниро старији није са њим разговарао о својим стрепњама, или бар само на ''нејасан начин''.
Де Ниро старији живео је живот класичног уметника, у атељеу који је био у ''хаосу'', присећа се његов син. Рођен у Сиракузи, Њујорку, у ирско-италијанској породици, Де Ниро старији био је чудо од детета. Са само 11 година, Музеј уметности у Сиракузи, дао му је чак сопствену собу у којој је радио.

Фото: Профимедиа

Де Ниро јуниор је о свом оцу рекао: 
''Када сам успешно почео да се бавим глумом, помогао сам му.'' Упитан да ли је борба његовог оца била још тежа у односу на његов успех, он је рекао: ''Отац је причао 'волео бих да и ја имам успеха'. Увек ми је говорио 'велики уметници се препознају много много година након што их више нема'', објаснио је глумац овај специфичан однос.

Док је одрастао, Де Ниро није схватао борбе свог оца са самим собом, због своје сексуалности:
''Нисам био свестан тога...мајка ми је рекла једном касније, када сам био младић, некако да наслутим. Некако сам схватио''.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

                                        Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas