Oglas
· · Komentari: 0

"MOJ OTAC JE BIO HOMOSEKSUALAC, i borio se sa mentalnim zdravljem": Robert De Niro ispričao je potresne detalje o ocu umetniku (FOTO)

Stariji De Niro je bio poznati umetnik, koji se tokom živpota osećao krivim što je gej

1676200733_shutterstock_122425873-de-Niro-naslovna-------1.jpg
Photo: Shutterstock/Profimedia
Oglas

Otac čuvenog glumca, Roberta De Nira, ostavio je zapise koji otkrivaju njegovu borbu sa seksualnošću i mentalnim zdravljem. NJemu je i dalje teško da ih čita, navodi TheGuardian. Robert De Niro, je autorima knjige o svom ocu umetniku- De Niru starijem, omogućio pristup memoarima koje je slikar napisao. U spisima- dnevnicima, čuveni oskarovac opisuje, da se nalaze inimne ispovesti i ''demoni'' njegovog oca, uključujući i borbu da zaradi dovoljno novca i da ostvari umetničko priznanje. Između ostalog, on govori i o zabrinutosti za
mentalno zdavlje i homoseksualnost, koja je kasnije i razorila njegov brak.
De Niro stariji, umro je 1993.godine, ostavljajući iza sebe 4 sveske ispunjene njegovim unutrašnjim mislima, pisane više od 10 godina. 

Foto: Profimedia

Bio je istaknuta ličnost u umetničkom svetu NJujorka, 1940-tih i 50-tih godina, slikao je pejzaže, mrtve prirode i portrete, koristeći mešavinu apstraktnih i ekspresionističkih stilova u najsmelijim bojama. Inspiraciju je našao u Matisu, između ostalih umetnika.
Govoreći o očevim dnevnicima, glumac je za ''Observer'' izjavio: 

''Želim da ih čitam, pročitaću ih kada mi bude dobro...ali, trenutno se tako nosim sa tim''. Pošto je pročitao samo neke odlomke, De Niro je rekao: '' Bilo mi je tužno da čitam. Imao je svoje demone...žao mi je''.

U jednom odlomku, njegov otac je napisao da se moli ''dok se ne izlečim od svoje mentalne i emocionalne bolesti'', dodajući: ''Ako Bog ne želi da budem homoseksualac, za šta imam toliko krivice, on će naći ženu koju ću voleti i koja će voleti mene. Ali zaista ne želim da se moja homoseksualnost izleči''.

Ovakve pasuse njegovom sinu je utoliko teže pročitati, jer kako Guardian navodi, De Niro stariji nije sa njim razgovarao o svojim strepnjama, ili bar samo na ''nejasan način''.
De Niro stariji živeo je život klasičnog umetnika, u ateljeu koji je bio u ''haosu'', priseća se njegov sin. Rođen u Sirakuzi, NJujorku, u irsko-italijanskoj porodici, De Niro stariji bio je čudo od deteta. Sa samo 11 godina, Muzej umetnosti u Sirakuzi, dao mu je čak sopstvenu sobu u kojoj je radio.

Foto: Profimedia

De Niro junior je o svom ocu rekao: 
''Kada sam uspešno počeo da se bavim glumom, pomogao sam mu.'' Upitan da li je borba njegovog oca bila još teža u odnosu na njegov uspeh, on je rekao: ''Otac je pričao 'voleo bih da i ja imam uspeha'. Uvek mi je govorio 'veliki umetnici se prepoznaju mnogo mnogo godina nakon što ih više nema'', objasnio je glumac ovaj specifičan odnos.

Dok je odrastao, De Niro nije shvatao borbe svog oca sa samim sobom, zbog svoje seksualnosti:
''Nisam bio svestan toga...majka mi je rekla jednom kasnije, kada sam bio mladić, nekako da naslutim. Nekako sam shvatio''.

 

BONUS VIDEO:

 

 

                                        Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas