Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

На данашњи дан преминуо Тоше Проески: О интервјуу који је дао неколико сати пре трагедије и данас се прича

Шеснаест година без Тошета Проеског

1697446595_380009659_981463543152967_2122786590668295771_n.jpg
Фото: В. Данилов
Oglas

Певач кога је свет волео, настрадао је пре тачно 16 година, 16. октобра 2007. године, у саобраћајној незгод која се догодила на ауто-путу у Хрватској. Имао је само 26 година.

Вест је тада потресла цео Балкан, а ни сада након више од деценије многи не могу да се помире са његовим губитком. Иза Тошета Проеског остале су многобројне песме које су наставиле да "живе" и дају утисак да је певач и даље ту.

Само шест сати пре трагедије, Тоше је био гост у емисији "Вртелешка", где је испричао колико се осећа уморно и да би волео да живи као сав нормалан свет: 

- Желим у шетњу, у куповину, увече у кафић, али не могу. Пре десетак дана шетао сам испред излога и схватио да више од шест-седам година нисам изашао, прошетао градом и рекао: "Ово ми се свиђа. Ући ћу и купити." Мислиш да не желим? Желим као сви нормални људи -  рекао је тада Тоше и звучао поприлично тужно. Ипак, имао је мало година и огроман терет славе на леђима.

Водитељка му је онда поставила питање да ли жели да се склони од свега.

- Желим, али не могу. Машинерија ме је ставила, како то кажу, "у бубањ" и готово. Нема враћања назад. Тражим опоравак од свакодневних интервјуа, шминкања, скидања шминке, паковања. Све ми је преко главе. Не могу да будем сам, не могу сам да одем на кафу и у продавницу. Не могу, а желим -  рекао је Тоше.

Након интервјуа запутио се у Хрватску послом, а онда је уследила трагедија.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas