Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАЈКВАЛИФИКОВАНИЈИ ПИЛОТ МЕЂУ ГЛУМЦИМА: Да ли сте знали да Џон Траволта поседује СЕДАМ авиона? (ВИДЕО)

Пре неколико дана легендарном глумцу додељена је лиценца за Боинг 737

1648285175_gravolta.jpg
Фото: YоуТубе принтсцреен
Oglas

Џон Траволта, често је у медијима истицао да су авиони његова љубав, наравно поред глуме, а мало ко зна да славни глумац има и своју приватну колекцију.

Прочитајте још: Глумац Николас Кејџ непрепознатљив: Нова улога донела му је најстрашнији костим до сада (ФОТО)

Пре више од 40 година, Траволта је постао квалификовани пилот, а данас је можда и један од најквалификованијих.

Поседује најмање седам авиона

Откако је први пут са само 15 година почео да лети, он редовно пилотира са сопственим млазњацима, којих за сада у својој колекцији има најмање седам. У питању су  "Бомбардиер Цхалленгер 601", "Боеинг 727", "Ецлипсе 500", "Дассаулт Фалцон 900" и три "Гулфстреам јетс-а".
 

"Бомбардиер Цхалленгер 601" који је Траволта купио 2011. године, направљен је 1988., док је "Ецлипсе 500", произведен 2007.

Године 1992., Траволта је за длаку избегао катастрофу док је летео над Вашингтоном, када је један од његових авиона "Гулфстреам јетс", претрпео потпуни струјни квар. Славни глумац успео је да избегне судар са Боингом 727, који се тада налазио у ваздуху.

У прошлости, Џон Траволта поседовао је и "Цанадаир ЦЛ41 Тутор", који је поклонио Универзитету, док је "Лоцкхеед Јетстар" продао.

Можда глумчев, највреднији авион био је Боеинг 707-138Б који је купио пре више од 20 година. Траволта је првобитно купио 707 од Квантаса на основу уговора о изнајмљивању пре него што му је авиокомпанија поклонила авион, као амбасадору њиховог бренда.

Авион  са 150 седишта је преуређен да може да прими само 15 гостију, има две спаваће собе и купатило у пуној величини.

Добијена лиценца за 737

Траволта се протекле недеље похвалио и лиценцом коју је добио за управљање Боингом 737, па је сад комплетан заједно са дозволама за 707 и 747.

- Веома поносан тренутак за мене. Управо сам добио своју 737 лиценцу - рекао је славни глумац.

Током једног интервјуа, Траволта је открио и да има дозволу да управља са чак 11 различитих типова авиона. 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas