Oglas
· · Komentari: 0

NAJKVALIFIKOVANIJI PILOT MEĐU GLUMCIMA: Da li ste znali da Džon Travolta poseduje SEDAM aviona? (VIDEO)

Pre nekoliko dana legendarnom glumcu dodeljena je licenca za Boing 737

1648285175_gravolta.jpg
Foto: YouTube printscreen
Oglas

Džon Travolta, često je u medijima isticao da su avioni njegova ljubav, naravno pored glume, a malo ko zna da slavni glumac ima i svoju privatnu kolekciju.

Pročitajte još: Glumac Nikolas Kejdž neprepoznatljiv: Nova uloga donela mu je najstrašniji kostim do sada (FOTO)

Pre više od 40 godina, Travolta je postao kvalifikovani pilot, a danas je možda i jedan od najkvalifikovanijih.

Poseduje najmanje sedam aviona

Otkako je prvi put sa samo 15 godina počeo da leti, on redovno pilotira sa sopstvenim mlaznjacima, kojih za sada u svojoj kolekciji ima najmanje sedam. U pitanju su  "Bombardier Challenger 601", "Boeing 727", "Eclipse 500", "Dassault Falcon 900" i tri "Gulfstream jets-a".
 

"Bombardier Challenger 601" koji je Travolta kupio 2011. godine, napravljen je 1988., dok je "Eclipse 500", proizveden 2007.

Godine 1992., Travolta je za dlaku izbegao katastrofu dok je leteo nad Vašingtonom, kada je jedan od njegovih aviona "Gulfstream jets", pretrpeo potpuni strujni kvar. Slavni glumac uspeo je da izbegne sudar sa Boingom 727, koji se tada nalazio u vazduhu.

U prošlosti, Džon Travolta posedovao je i "Canadair CL41 Tutor", koji je poklonio Univerzitetu, dok je "Lockheed Jetstar" prodao.

Možda glumčev, najvredniji avion bio je Boeing 707-138B koji je kupio pre više od 20 godina. Travolta je prvobitno kupio 707 od Kvantasa na osnovu ugovora o iznajmljivanju pre nego što mu je aviokompanija poklonila avion, kao ambasadoru njihovog brenda.

Avion  sa 150 sedišta je preuređen da može da primi samo 15 gostiju, ima dve spavaće sobe i kupatilo u punoj veličini.

Dobijena licenca za 737

Travolta se protekle nedelje pohvalio i licencom koju je dobio za upravljanje Boingom 737, pa je sad kompletan zajedno sa dozvolama za 707 i 747.

- Veoma ponosan trenutak za mene. Upravo sam dobio svoju 737 licencu - rekao je slavni glumac.

Tokom jednog intervjua, Travolta je otkrio i da ima dozvolu da upravlja sa čak 11 različitih tipova aviona. 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas