Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Незаборавна авантура из Истанбула: Како је Жељко Јоксимовић освојио Европу и свет?

Анегдота која се препричава и дан данас

1709556542_Foto-Printscreen-YouTube-Eurovision-Song-Contest.jpg
Фото: Принтсцреен/ YоуТубе - Еуровисион Сонг Цонтест
Oglas

У свету музике, посебно међу евровизијским фановима, песма "Лане моје" Жељка Јоксимовића је оставила неизбрисив траг пре 20 година када је тријумфално победила на националном такмичењу Беовизија, отварајући пут Србије ка слави на Евровизији. Ова песма није само освојила срца домаће публике, већ је постала култна међу евровизијским фановима, који су је 2011. прогласили једном од најбољих песама у историји такмичења, у конкуренцији од 250 нумера овог престижног такмичења.

У емисији "Уранак" на телевизији К1 Дарко Камарит открио је како је изгелдао Жељков долазак у Истамбул.

- Ми нисмо знали ништа, јако дуга пауза након Беби Дол у Риму. Дванаест година спејса и почињемо нешто, а ми ништа не знамо. Жељко је веома духовит лик и на једној конференцији потпуно опуштено каже, да омекша: '500 година смо били под Турцима и сада смо дошли да покоримо Турску'. У сваком случају, ништа се не дешава наредних пар сати. Он је изашао, јер то је морао да објави нека станица, и почиње лудило те ноћи. Жељко иде од телевизије до телевизије. Одједном ови искуснији који схватају да ту има - то смо видели и кроз Украјину - који схватају да ту има и политике, ми ништа нисмо знали. Почиње Жељко од ЦНН-а да објашњава шта је желео да каже - казао је и испричао анегдоту која се и дан данас препричава:

- Тамо је темпо рада ненормалан и украли смо једно поподне. Улазимо у једну замрачену турску просторију, нас 20 да нешто ручамо. Чујемо неке познате звуке, окренемо се 'Ај, русе косе цуро имаш'. Жељко замоли за микрофон и почиње да пева на српском, турски бенд свира, кафански, ма шоу. Онда почиње дебата музичка да ли је песма турска, испоставља се да има и бугарског корена, а ми тврдимо да је песма наша. Ми о политици нисмо знали ни размишљали. Страшно смо се волели са Тошетом и његовом делегацијом, стално смо били код њих. Једном смо неразмишљајући узели оне мајице са натписом 'Немојте ми говорити да смо формер републиц', волели смо тог човека, био нам је друг, долазио је у Београд, победио је на њој - закључио је Дарко Камарит у емисији "Уранак" на телевизији К1.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas