Oglas
· · Komentari: 0

Nezaboravna avantura iz Istanbula: Kako je Željko Joksimović osvojio Evropu i svet?

Anegdota koja se prepričava i dan danas

1709556542_Foto-Printscreen-YouTube-Eurovision-Song-Contest.jpg
Foto: Printscreen/ YouTube - Eurovision Song Contest
Oglas

U svetu muzike, posebno među evrovizijskim fanovima, pesma "Lane moje" Željka Joksimovića je ostavila neizbrisiv trag pre 20 godina kada je trijumfalno pobedila na nacionalnom takmičenju Beovizija, otvarajući put Srbije ka slavi na Evroviziji. Ova pesma nije samo osvojila srca domaće publike, već je postala kultna među evrovizijskim fanovima, koji su je 2011. proglasili jednom od najboljih pesama u istoriji takmičenja, u konkurenciji od 250 numera ovog prestižnog takmičenja.

U emisiji "Uranak" na televiziji K1 Darko Kamarit otkrio je kako je izgeldao Željkov dolazak u Istambul.

- Mi nismo znali ništa, jako duga pauza nakon Bebi Dol u Rimu. Dvanaest godina spejsa i počinjemo nešto, a mi ništa ne znamo. Željko je veoma duhovit lik i na jednoj konferenciji potpuno opušteno kaže, da omekša: '500 godina smo bili pod Turcima i sada smo došli da pokorimo Tursku'. U svakom slučaju, ništa se ne dešava narednih par sati. On je izašao, jer to je morao da objavi neka stanica, i počinje ludilo te noći. Željko ide od televizije do televizije. Odjednom ovi iskusniji koji shvataju da tu ima - to smo videli i kroz Ukrajinu - koji shvataju da tu ima i politike, mi ništa nismo znali. Počinje Željko od CNN-a da objašnjava šta je želeo da kaže - kazao je i ispričao anegdotu koja se i dan danas prepričava:

- Tamo je tempo rada nenormalan i ukrali smo jedno popodne. Ulazimo u jednu zamračenu tursku prostoriju, nas 20 da nešto ručamo. Čujemo neke poznate zvuke, okrenemo se 'Aj, ruse kose curo imaš'. Željko zamoli za mikrofon i počinje da peva na srpskom, turski bend svira, kafanski, ma šou. Onda počinje debata muzička da li je pesma turska, ispostavlja se da ima i bugarskog korena, a mi tvrdimo da je pesma naša. Mi o politici nismo znali ni razmišljali. Strašno smo se voleli sa Tošetom i njegovom delegacijom, stalno smo bili kod njih. Jednom smo nerazmišljajući uzeli one majice sa natpisom 'Nemojte mi govoriti da smo former republic', voleli smo tog čoveka, bio nam je drug, dolazio je u Beograd, pobedio je na njoj - zaključio je Darko Kamarit u emisiji "Uranak" na televiziji K1.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas