Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Нисам хтела чак ни да га питам": Весна Змијанац признала зашто није звала Дина Мерлина да јој буде гост на концерту

"Са њим све иде јако компликовано"

1692080500_foto-Dino-Merlin-i-Vesna-Zmijanac.jpg
Фото: АТА имагес
Oglas

Певач Дино Мерлин распродао је чак три Арене у Београду. Један од највећих његових хитова јесте дует "Јорговани" коју је отпевао са Весном Змијанац.

Пре пар година, Весна је организовала солистички концерт, али није позвала Дина Мерлина да јој буде гост. За "Ало" је објаснила због чега:

- Са њим све иде јако компликовано, ја нисам чак ни хтела га питам, ни да га зовем. Направила би се општа пометња. Он да буде гост са неколико песама, то никоме није радио. А да га цимам са оноликим оркестром и целом оном скаламеријом за пола песме, не иде. Ако Бог да, када будем правила концерт у Сарајеву, биће ми гост.

Подсећамо, Цеца је недавно причала о односу са Дином Мерлином, али и песмама које јој је написао:

- Дино Мерлин је за мене наменски направио једну песму, а то је “Заборави“. Када смо се ми срели као што је он рекао, тада, захваљујући мом бившем партнеру који га је познавао. Дино Мерлин и ја смо се срели у хотелу у Швајцарској, сећам се сваке реченице тада. Донео је “Заборави“, која ми се одмах допала. Након тога ми је рекао: “Донео сам једну песму која је дуетска, али ја не могу да је снимим због познате ситуације у том моменту. Али пошто ти имаш најспецифичнију емоцију у гласу, мислим да ћеш ти једина то знати да донесеш“. Мени је то јако импоновало када ми је он то рекао, поготово девојци која има 20 година. Узела сам песму “Београд“, иако је била дуетска. Донела сам ту песму у Београд, код Марине Туцаковић и Александра Радуловића Футе, међутим то се њима није допало. “Заборави” да, али “Београд“ не. Међутим, ипак сам одлучила да на албуму “Фатална љубав“ убацим песму “Београд“. У свему ми је помогао Оливер Мандић, јер у том тренутку није било дела: “Ово сећање, руши мени све, мој Београде, загрли ме...“. Ту смо дописали музику и текст, склопили смо све и то је постао хит за сва времена. То је истинита прича, можда је Мерлин заборавио, али ја нисам - испричала је Цеца за "Блиц" и открила да је требало да понове сарадњу, али до тога није дошло:

- Једном приликом сам се након свега чула са Мерлином, почетком 2000-их. Требали смо поново нешто да сарађујемо, међутим, после се никад нисмо више чули. Лепо смо причали, разговарали... Интересантно је да ми је све песме Дино поклонио. У тренутку када су излазиле песме, нисам смела да узмем ризик на себе и да га потпишем. То јесу његова дела и не може нико да спори. Тада су биле усијане главе и нисам желела Мерлину да правим проблеме. Размишљала сам да човека не доведем у било какав проблем.

Дотакла се и петиције која се покренула против Мерлинових концерата у Београду:

- То је већ политика. Нема везе са музиком. Разумела бих да су се бунили када је Мерлин требао први пут да дође у Београд, па да кажеш, имаш људе који га воле или не... Али човек, долази већ трећи пут у Београд. Шта је он ново рекао да би се подигла прашина. Не мешајте политику у музику, то су два различита света. Београд се показао као град који је одувек био добар домаћин. Поносна сам на моју земљу која није злопамтило, брзо праштамо. Време ће показати да ли су то предности или мане. Свашта смо преживели, поготово земље бивше Југославије. Не говорим ово да бих правила себи терен у Сарајеву или Загребу. Публику из свих земаља позивам на Ушће. Никада се никоме нисам додворавала, нити сам за некога рекла ружну реч, чак ни онима који су знали да буду безобразни и непристојни. Ово говорим као човек, јер трошимо енергију на негативне ствари.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas