Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Његов глас је био БОЖАНСТВЕН: Имао је читаво богатство, а имена му се нико не сећа

Био је један од најбољих певача свих времена

1650808534_bbb.jpg
Фото: YоуТубе принтсцреен /Биллсцустомсоундс Wиллиам Мерз
Oglas

У периоду када није било аутотјуна и осталих помагала, певачи су се ослањали само на своје гласовне могућности. Неки од најбољих су се издвојили, а један од њих је свакако Тони Вилијамс.

Прочитајте још: Николија Јовановић снимила мајку док припрема трпезу: Весна Змијанац одушевила пратиоце у кецељи и без шминке (ВИДЕО)

Можда вам његово име и групе ништа не значи, али назив групе у којој је певао сигурно јесте. У питању је легендарни састав Тхе Платтерс.

Тони Вилијамс је рођен 1928. године у месту Елизабет, у Њу Џерсију. Служио је у Ваздухопловству Сједињених Држава крајем Другог светског рата, а догурао је до чина наредника. Након одласка из војне службе преселио се у Лос Анђелес, где се придружио старијој сестри Берти, која је развијала успешну певачку каријеру под уметничким именом Линда Хејс.

Тони је радио као чувар паркинга, а упоредо се такмичио у вечерњим талент емисијама. Будући да је био веома талентован, приметио га је Ралф Бас из Федерал Рецордс-а, који га је уврстио у вокални састав који је тада носио назив Тхе Фламингос.

Када су сазнали за другу групу истог имена, преименовали су је у Тхе Платтерс, а своје прве снимке направили су у септембру 1953. године. Тони Вилијамс био је главни вокал. Група Тхе Платтерс на почетку није била успешна, а Тонијева сестра Берта, односно Линда Хејс, спојила је Вилијамса са агентом и амбициозним текстописцем Баком Рамом. То је био пун погодак.

Бак Рам је био импресиониран високим тенорским певачким гласом, тако да је пристао да управља групом Тхе Платтерс, а такође се надао да ц́е промовисати Вилијамса као соло извођача.

А онда су дошле и године успеха. Група Тхе Платтерс је снимила бројне песме које су постале ванвременске, као што су "Онлy Yоу", "Тхе Греат Претендер", "Мy Праyер", "Тwилигхт Тиме", "Смоке Гетс Ин Yоур Еyес". Тони их је певао са лакоћом и било га је задовољство слушати заједно са осталим члановима састава.

Због спора око новца, Вилијамс је напустио групу Тхе Платтерс 1959. да би наставио соло каријеру и наставио да ради са Рамом као његовим менаџером. Снимио је ЛП, "А Гирл Ис А Гирл Ис А Гирл", али његова каријера је пала након што је ухапшен због моралне оптужбе, од које је касније ослобођен.

Наставио је да наступа са групом Тхе Платтерс са прекидима до 1960. године, али је онда добио судски поступак против Рама који му је омогуц́ио да формално напусти групу.

Потписао је као соло певач за Реприсе Рецордс 1961. године, снимивши албум "Тонy Wиллиамс Сингс Хис Греатест Хитс", укључујуц́и поновне снимке неких од песама Тхе Платтерс-а. Следец́е године се вратио у Пхилипс Рецордс. Објавио је албум "Тхе Магиц Тоуцх Оф Тонy" 1962. године. Међутим, временом су се укуси купаца музичких плоча променили, а Вилијамсов глас је изгубио на привлачности.

Касније је наступао са сопственом, неовлашц́еном верзијом Тх Платтерс-а, познатим као Тхе Интернатионал Платтерс, на којој је певала његова супруга Хелен Вилијамс.

Прочитајте још: Ускрс у дому Слободе Мићаловић: Празнични сто славне глумице (ФОТО)

Тони Вилијамс је премијуо 1992. године. Две године раније, 1990. године, заједно са групом Тхе Платтерс је примљен у Рокенрол кућу славних.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas