Oglas
· · Komentari: 0

Njegov glas je bio BOŽANSTVEN: Imao je čitavo bogatstvo, a imena mu se niko ne seća

Bio je jedan od najboljih pevača svih vremena

1650808534_bbb.jpg
Foto: YouTube printscreen /Billscustomsounds William Merz
Oglas

U periodu kada nije bilo autotjuna i ostalih pomagala, pevači su se oslanjali samo na svoje glasovne mogućnosti. Neki od najboljih su se izdvojili, a jedan od njih je svakako Toni Vilijams.

Pročitajte još: Nikolija Jovanović snimila majku dok priprema trpezu: Vesna Zmijanac oduševila pratioce u kecelji i bez šminke (VIDEO)

Možda vam njegovo ime i grupe ništa ne znači, ali naziv grupe u kojoj je pevao sigurno jeste. U pitanju je legendarni sastav The Platters.

Toni Vilijams je rođen 1928. godine u mestu Elizabet, u Nju Džersiju. Služio je u Vazduhoplovstvu Sjedinjenih Država krajem Drugog svetskog rata, a dogurao je do čina narednika. Nakon odlaska iz vojne službe preselio se u Los Anđeles, gde se pridružio starijoj sestri Berti, koja je razvijala uspešnu pevačku karijeru pod umetničkim imenom Linda Hejs.

Toni je radio kao čuvar parkinga, a uporedo se takmičio u večernjim talent emisijama. Budući da je bio veoma talentovan, primetio ga je Ralf Bas iz Federal Records-a, koji ga je uvrstio u vokalni sastav koji je tada nosio naziv The Flamingos.

Kada su saznali za drugu grupu istog imena, preimenovali su je u The Platters, a svoje prve snimke napravili su u septembru 1953. godine. Toni Vilijams bio je glavni vokal. Grupa The Platters na početku nije bila uspešna, a Tonijeva sestra Berta, odnosno Linda Hejs, spojila je Vilijamsa sa agentom i ambicioznim tekstopiscem Bakom Ramom. To je bio pun pogodak.

Bak Ram je bio impresioniran visokim tenorskim pevačkim glasom, tako da je pristao da upravlja grupom The Platters, a takođe se nadao da će promovisati Vilijamsa kao solo izvođača.

A onda su došle i godine uspeha. Grupa The Platters je snimila brojne pesme koje su postale vanvremenske, kao što su "Only You", "The Great Pretender", "My Prayer", "Twilight Time", "Smoke Gets In Your Eyes". Toni ih je pevao sa lakoćom i bilo ga je zadovoljstvo slušati zajedno sa ostalim članovima sastava.

Zbog spora oko novca, Vilijams je napustio grupu The Platters 1959. da bi nastavio solo karijeru i nastavio da radi sa Ramom kao njegovim menadžerom. Snimio je LP, "A Girl Is A Girl Is A Girl", ali njegova karijera je pala nakon što je uhapšen zbog moralne optužbe, od koje je kasnije oslobođen.

Nastavio je da nastupa sa grupom The Platters sa prekidima do 1960. godine, ali je onda dobio sudski postupak protiv Rama koji mu je omogućio da formalno napusti grupu.

Potpisao je kao solo pevač za Reprise Records 1961. godine, snimivši album "Tony Williams Sings His Greatest Hits", uključujući ponovne snimke nekih od pesama The Platters-a. Sledeće godine se vratio u Philips Records. Objavio je album "The Magic Touch Of Tony" 1962. godine. Međutim, vremenom su se ukusi kupaca muzičkih ploča promenili, a Vilijamsov glas je izgubio na privlačnosti.

Kasnije je nastupao sa sopstvenom, neovlašćenom verzijom Th Platters-a, poznatim kao The International Platters, na kojoj je pevala njegova supruga Helen Vilijams.

Pročitajte još: Uskrs u domu Slobode Mićalović: Praznični sto slavne glumice (FOTO)

Toni Vilijams je premijuo 1992. godine. Dve godine ranije, 1990. godine, zajedno sa grupom The Platters je primljen u Rokenrol kuću slavnih.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas