Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОНИ СУ ДОБИТНИЦИ ЗЛАТНОГ ГЛОБУСА 2024. ГОДИНЕ: "Барби" победила у новој категорији, а погледајте који филм је дефинитивно шампион вечери

Проглашени добитници Златног глобуса

1704710011_Foto-Profimedia-zlatni-globus.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Додела Златних глобуса, једне од најпрестижнијих награда у свету кинематографије, одржана је у недељу увече у Лос Анђелесу. Тријумфовали су филмови "Оппенхеимер" и "Поор Тхингс", а ево детаљног прегледа добитника.

Златни глобус за најбољи филм године у жанру комедије или мјузикла припао је филму "Поор Тхингс", док је у категорији драме ово признање отишло остварењу "Оппенхеимер".

Ема Стоун је овенчана наградом за најбољу глумицу у жанру комедије или мјузикла за улогу у филму "Поор Тхингс", а Златни глобус за најбољег глумца у истој категорији отишао је Полу Ђаматију за улогу у филму "Тхе Холдоверс".

Килијан Марфи је добитник Златног глобуса за најбољег глумца у драми и то због улоге у филму "Оппенхеимер", а за најбољу глумицу у драми ове године проглашена је Лили Гладстон за улогу у филму "Киллерс Оф Тхе Флоwер Моон".

"Оппенхеимер" је дефинитивно шампион вечери, с обзиром да је због овог остварења Златни глобус за најбољег режисера године отишао у руке Кристофера Нолана.

Филм "Барбие" добио је Златни глобус за остварење са највећом зарадом у 2023. години, што је нова категорија на овој престижној додели. Подсетимо, "Барбие" је зарадила 1,33 милијарде евра од продаје биоскопских карата широм света.

Златни глобус за најбољу телевизијску серију године у жанру драме добила је серија "Суццессион", а у жанру комедије или мјузикла "Тхе Беар".

Златни глобус - остали добитници

Најбоља глумица у споредној улози: Давајн Џој Рендолф у филму "Тхе Холдоверс"

Најбољи глумац у споредној улози: Роберт Дауни Џуниор у филму "Оппенхеимер"

Најбоља музика за филм: Били Ајлиш и Финиос О'Конел за филм "Барбие" и песму "Wхат Wас И Маде Фор?"

Најбоља глумица у телевизијској серији: Сара Снук у серији "Суццессион"

Најбољи глумац у телевизијској серији: Киран Калкин у серији "Суццессион"

Најбоља глумица у телевизијској серији у жанру мјузикла или комедије: Ајо Едебири у серији "Тхе Беар"

Најбоља глумица у телевизијској серији у жанру мјузикла или комедије: Џереми Ален Вајт у серији "Тхе Беар"

Најбоља глумица у споредној улози у телевизијској серији: Елизабет Дебицки у серији "Тхе Цроwн"

Најбољи глумац у у споредној улози у телевизијској серији: Метју Мекфадјен у серији "Суццессион"

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas