Oglas
· · Komentari: 0

ONI SU DOBITNICI ZLATNOG GLOBUSA 2024. GODINE: "Barbi" pobedila u novoj kategoriji, a pogledajte koji film je definitivno šampion večeri

Proglašeni dobitnici Zlatnog globusa

1704710011_Foto-Profimedia-zlatni-globus.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Dodela Zlatnih globusa, jedne od najprestižnijih nagrada u svetu kinematografije, održana je u nedelju uveče u Los Anđelesu. Trijumfovali su filmovi "Oppenheimer" i "Poor Things", a evo detaljnog pregleda dobitnika.

Zlatni globus za najbolji film godine u žanru komedije ili mjuzikla pripao je filmu "Poor Things", dok je u kategoriji drame ovo priznanje otišlo ostvarenju "Oppenheimer".

Ema Stoun je ovenčana nagradom za najbolju glumicu u žanru komedije ili mjuzikla za ulogu u filmu "Poor Things", a Zlatni globus za najboljeg glumca u istoj kategoriji otišao je Polu Đamatiju za ulogu u filmu "The Holdovers".

Kilijan Marfi je dobitnik Zlatnog globusa za najboljeg glumca u drami i to zbog uloge u filmu "Oppenheimer", a za najbolju glumicu u drami ove godine proglašena je Lili Gladston za ulogu u filmu "Killers Of The Flower Moon".

"Oppenheimer" je definitivno šampion večeri, s obzirom da je zbog ovog ostvarenja Zlatni globus za najboljeg režisera godine otišao u ruke Kristofera Nolana.

Film "Barbie" dobio je Zlatni globus za ostvarenje sa najvećom zaradom u 2023. godini, što je nova kategorija na ovoj prestižnoj dodeli. Podsetimo, "Barbie" je zaradila 1,33 milijarde evra od prodaje bioskopskih karata širom sveta.

Zlatni globus za najbolju televizijsku seriju godine u žanru drame dobila je serija "Succession", a u žanru komedije ili mjuzikla "The Bear".

Zlatni globus - ostali dobitnici

Najbolja glumica u sporednoj ulozi: Davajn Džoj Rendolf u filmu "The Holdovers"

Najbolji glumac u sporednoj ulozi: Robert Dauni Džunior u filmu "Oppenheimer"

Najbolja muzika za film: Bili Ajliš i Finios O'Konel za film "Barbie" i pesmu "What Was I Made For?"

Najbolja glumica u televizijskoj seriji: Sara Snuk u seriji "Succession"

Najbolji glumac u televizijskoj seriji: Kiran Kalkin u seriji "Succession"

Najbolja glumica u televizijskoj seriji u žanru mjuzikla ili komedije: Ajo Edebiri u seriji "The Bear"

Najbolja glumica u televizijskoj seriji u žanru mjuzikla ili komedije: Džeremi Alen Vajt u seriji "The Bear"

Najbolja glumica u sporednoj ulozi u televizijskoj seriji: Elizabet Debicki u seriji "The Crown"

Najbolji glumac u u sporednoj ulozi u televizijskoj seriji: Metju Mekfadjen u seriji "Succession"

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas