Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОПРА ВИНФРИ - "ОВЕ 4 КЊИГЕ СУ СНАЖНО УТИЦАЛЕ НА МОЈ ЖИВОТ": Дела и речи, које су јој помогле у тешким тренуцима

Опра Винфри издваја следеће 4 књиге - сматра да су јој оне мењале и снажно утицале на живот!

1672580716_Opra-knjige-Shutter-Profiemdia.jpg
Фото: Схуттерстоцк/Профимедиа
Oglas

Интервју са Опром Винфри за подкаст  "Тхе Гооп" спонтано се претворио у мини књижевни клуб, у којем је америчка ТВ водитељка, продуценткиња и ауторка описала четири духовне књиге, које су снажно утицале на њен живот.

1. "НОВА ЗЕМЉА", Екарт Тол

У свом духовном манифесту, Тол анализира модерне идеје о егу, нашем ја и друштву, разоткрива страхове који се надвијају над нама и показује нам како свако од нас може да пронађе срећу и здравље. Главни закључак Опре Винфри је: "Без илузије ега, препреке постају одскочне даске према вишим циљевима, а не неуспеси."

Прочитајте још: МЕТА ЗА ПРОВАЛНИКЕ током празника: Девојка на ТикТоку објашњава како најбоље заштити дом, уколико ћете бити одсутни (ВИДЕО)

2. "ЗНАМ ЗАШТО ПТИЦА У КАВЕЗУ ПЕВА", Маја Анђелоу

Када је Опра узела у руке примерак мемоара Маје Анђелоу када је имала 15 година, била је запањена након што је на страницама пронашла артикулисану властиту животну причу. На крају јој је Анђелоу постала менторка, нудећи јој савете и перспективу, у разним тренуцима њеног живота.

Фото: Схуттерстоцк

3. "ЖИВОТ ДУШЕ", Гери Зукав

Почетком 90-их Опра је рекла својим продуцентима да јој не представљају тему за "Опрах Wинфреy Схоw" , а да претходно не наведу шта је у томе позитивно за њене гледаоце. Темељ ове праксе долази из Зукављевих учења, посебно из његове тврдње да наше основне намере ‒ биле оне добре, лоше или негде између ‒ имају моћ да "обоје" сваку радњу и реакцију која следи.

Прочитајте још: Бацио је боцу са поруком у море и замислио жељу: Пронађена је 23 године касније

4. "АНАТОМИЈА ДУХА", Керолајн Мејс

Милиони Американаца први пут су осетили духовност, када се Керолајн Мејс појавила као гошћа у "Опрах Wинфреy Схоw" програму 1992. године. У то време је Опра готово изгубила своју публику ‒ концепт духовности звучао је сумњиво америчким гледаоцима. Од тада је прошло много времена, али је "Анатомија духа" и даље добар почетнички наслов за оне који желе да разумеју сврху душе.

 

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas