Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОТКРИВЕНА ТИТОВА ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА: Пред смрт је тражио само једну ствар

Јошка Броз је открио да је последњи пут разговарао са Титом након његове прве операције у Љубљани

1710418833_21b9a4174e7b97c15e3ec5d6c2baffa3e8b77b42.jpg
Фото: Новости архива
Oglas

Унук доживотног председника СФРЈ Јошка Броз својевремено је одгонетнуо неке од највећих тајни у вези са Јосипом Брозом Титом.

Јошка Броз је открио да је последњи пут разговарао са Титом након његове прве операције у Љубљани.

– У целој тој муци сетио се да је обећао да ће ми дати један његов карабин и пиштољ за лов. Он ме је позвао код њега и дао ми карабин и пиштољ – рекао је својевремено у једном интервјуу Броз.

Тврдње да је званичан датум Титове смрти фингиран оштро одбацује.

Испоставило се да је операција касно урађена. Гангрена је кренула већ на бубреге, онда сепса, а затим вештачка кома… Бранко Лалевић је искључио тај апарат тада. Зашто то причају? Тај човек је мртав, што га стално враћамо из гроба? То су све глупости.

Описао је и последње тренутке свог деде.

– Сада причају да је звао попове, говорио на страним језицима и певао неке песме кинеске и јапанске… Како звао кад је био у коми? Људи, није проговорио ниједну једину реч, једино му се, последње вече, то је била субота, мрднула десна обрва. Ја сам у недељу ујутру кренуо за Београд, да узмем чисте ствари и завршим неке послове. Само што сам дошао, јавили су да је умро. Ја сам само рекао да никоме ниште не говоре док ја не стигнем. Одмах сам се вратио у Љубљану, ја сам га убацио у ковчег, присуствовао сам када је тај сандук заварен - рекао је Јошка.

(Ало)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas