Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

По оцу Вука Костића назване две улица у Београду: Био је глумачка легенда (ФОТО)

Вук Костић таленат је наследио од оца

1690180325_b6c19099949ae80b96f3ce6272f39a0f8174e19c.jpg
Фото: АТА имагес
Oglas

Глумац Вук Костић изградио је завидну каријеру и бројним улогама у домаћим филмским остварењима, али и скромним и смерним понашањем, постао миљеник јавности, а мало ко зна да је свој таленат и манире наследио од оца.

Наиме, Вук потиче из глумачке породице у којој се љубав према седмој уметности одувек гајила.

Вуков отац, Михајло Костић Пљака, био је цејени глумац, а његов отац, Вуков деда, Нестор Костић Нега био је један од оснивача и глумаца првог позоришта у Прокупљу и то пре Другог светског рата.

Отац Вука Костића је своју каријеру започео давне 1957. године у филму "Суботом увече". Многи га памте као Павла из "Повратка отписаних", али и шефа обезбеђења у "Сивом дому".

Такође је обележио и серију "Срећни људи" улогом ветеринара у кафилерији где су долазили Вукашин Голубовић и Неца у потрази за изгубљеним Симом.

Фото: Архива Новости

Последњу улогу одиграо је као Милутин Недић у серији "Ђенерал Милан Недић", а преминуо је 9. марта 2001. године након борме са опаком болешћу - леукемијом.

Осим Вука, иза њега је остала супруга Гордана и син Нестор, који је добио име по славном деди.

- Брат и ја смо поред Пљаке заволели спорт и лов. Нико није могао да ме смири, па ме је отац одвео код Мике Алексића у школу глуме како би се негде свртео на једном месту и чуо нешто паметно - рекао је глумац једном приликом, преноси "Курир" и додао:

- Заинтересовало ме све то, глума, књиге... Доста времена сам проводио међу очевим пријатељима глумцима, нарочито са Драганом Николићем, али сви су мислили да ћу постати неки спортиста.

Отац популарног глумца оставио је велики траг у домаћој уметности, чему сведочи и чињеница да су две улице у Београду назване по њему: Пљакина улица (Земун) и Улица Михајла Пљаке Костића (Звездара).

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas