Oglas
· · Komentari: 0

Po ocu Vuka Kostića nazvane dve ulica u Beogradu: Bio je glumačka legenda (FOTO)

Vuk Kostić talenat je nasledio od oca

1690180325_b6c19099949ae80b96f3ce6272f39a0f8174e19c.jpg
Foto: ATA images
Oglas

Glumac Vuk Kostić izgradio je zavidnu karijeru i brojnim ulogama u domaćim filmskim ostvarenjima, ali i skromnim i smernim ponašanjem, postao miljenik javnosti, a malo ko zna da je svoj talenat i manire nasledio od oca.

Naime, Vuk potiče iz glumačke porodice u kojoj se ljubav prema sedmoj umetnosti oduvek gajila.

Vukov otac, Mihajlo Kostić Pljaka, bio je cejeni glumac, a njegov otac, Vukov deda, Nestor Kostić Nega bio je jedan od osnivača i glumaca prvog pozorišta u Prokuplju i to pre Drugog svetskog rata.

Otac Vuka Kostića je svoju karijeru započeo davne 1957. godine u filmu "Subotom uveče". Mnogi ga pamte kao Pavla iz "Povratka otpisanih", ali i šefa obezbeđenja u "Sivom domu".

Takođe je obeležio i seriju "Srećni ljudi" ulogom veterinara u kafileriji gde su dolazili Vukašin Golubović i Neca u potrazi za izgubljenim Simom.

Foto: Arhiva Novosti

Poslednju ulogu odigrao je kao Milutin Nedić u seriji "Đeneral Milan Nedić", a preminuo je 9. marta 2001. godine nakon borme sa opakom bolešću - leukemijom.

Osim Vuka, iza njega je ostala supruga Gordana i sin Nestor, koji je dobio ime po slavnom dedi.

- Brat i ja smo pored Pljake zavoleli sport i lov. Niko nije mogao da me smiri, pa me je otac odveo kod Mike Aleksića u školu glume kako bi se negde svrteo na jednom mestu i čuo nešto pametno - rekao je glumac jednom prilikom, prenosi "Kurir" i dodao:

- Zainteresovalo me sve to, gluma, knjige... Dosta vremena sam provodio među očevim prijateljima glumcima, naročito sa Draganom Nikolićem, ali svi su mislili da ću postati neki sportista.

Otac popularnog glumca ostavio je veliki trag u domaćoj umetnosti, čemu svedoči i činjenica da su dve ulice u Beogradu nazvane po njemu: Pljakina ulica (Zemun) i Ulica Mihajla Pljake Kostića (Zvezdara).

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas