Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОТВОРЕНО

Позната глумица открила поједине детаље о Славку Штимцу: "Због њега сам желела да постанем бољи човек"

Тамара Алексић проговорила је о односу са колегом Славком Штимцем

1632903663_tamara-alekwsic.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен/К1
Oglas

Позната глумица Тамара Алексић говорила је о својим улогама, предстојећој премијери представе „Да кренемо испочетка“ али и о себи лично. За почетак, испричала је како јој је једна књига Моме Капора променила фокус са манекенства на глуму. 

Прочитајте још: Да ли сте знали да је један од НАЈВЕЋИХ ХИТОВА Милета Китића требао да отпева Ђорђе Балашевић?

-  Књига „Белешке једне Ане“ Моме Капора ме је, између осталог, научила томе да када су ми рекли да би требало да тренирам и да се мало „стешем“ будем у фазону: ове ноге су функционалне, воде ме од тачке А до тачке Б, могу да потрче за аутобусом, и мени у овом тренутку није неопходно ништа више -  казала је млада глумица с осмехом у емисији „Кец на једанаест“. - Упала сам у радохоличарски моменат и радујем се веома премијери представе „Да кренемо испочетка“ 1. октобра у Мадлениануму. У представи играју моје дивне колеге међу којима су Славко Штимац и Бранка Петрић. Како је дивно рећи мој колега Славко Штимац. 

Због њега сам пожелела да буде боља верзија себе

-  Славко је велики глумац који је још бољи глумац због величине своје људскости. Он је диван човек, диван глумац, диван партнер. На први мах те запљусне та искреност према самом себи и према другима, и та добра намера према људима. Инспирише те, помислиш: Можда бих могла да будем мало боља верзија себе -  казала је глумица у емисији "Кец на једанаест"

- Бранка Петрић је маестрална и толико је пуна савета, има дечју радозналост. Изађемо на пуш-паузу и она каже: Хајде да причамо о овој сцени, ја можда нисам у праву, шта ти мислиш о томе? Не постоји потреба за доказивањем моћи ако си велики глумац, човек и професионалац. 

О својој улози у представи

- Лекторка Милица Јанкетић ми је рекла: Колико си дивна једна караконџулица, роспијице једна – казала је са осмехом Тамара. – Ето такав лик играм. А приватно, па ја сам са Звездаре, ја сам један мангуп. А ако бих се нашла у ситуацији да штитим нешто своје – могу да будем и аждаја. 

Признаје и да се мења сваког дана, да је не мења само време које је протекло од њених великих и важних улога у филмовима „“Шешир професора Косте Вујића и „Санта Мариа делла Салуте“. 

-  За мојих 29 година имала сам преинтезиван мод. Али, срећа је када радиш оно што волиш и када волиш оно што радиш. Имаш међутим и заустављања на путу. Као када постоји шест месеци након награде Царица Теодора где ти не зазвони телефон, где нико неће да те позове. Моменти када питаш другара јел могу да носим ајнцер код тебе у локалу. Где сам себи ствараш посао, седиш са својим драматургом и нешто пишеш. Али као и за све у животу - све је у томе како ћеш нечему да приступиш. Да кажеш себи: Океј, ово сада није најсјајнији сценарио па се питаш како да то окренеш другачије – казала је глумица Александри и Бошку. 


О позоришту

- Позориште је магија посебне врсте, чаролија када си „један на један“ са публиком, у садашњем тренутку, Када осећаш повратну реакцију. Звук нечијег телефона који чујеш из публике може да утиче много на твоју игру, јер почињеш да размишљаш како да им још више привучеш пажњу. Зависиш од публике, као и она од тебе. Свака уметност служи да буде психотерапеут публици. 


„Демократија“ у БДП-у 

- Најдивније је то што представа не одговара ни на једно питање него ти даје прилику и слободу да даш свој одговор. Многи су појмови изгубили дефиниције које би требало да имају, многи појмови које користимо изгубили су своју снагу попут „патриотизам“ или „љубав“. Стидимо се тих лепих речи и осећања. Осећали смо велико задовољство када смо одлазили на посао да спремамо ову представу и тако је и сваки пут када треба да је играмо, дивна је екипа. „Ради“ нас, заразно је. То би требало да буде суштина и начин бављења овим послом. Оно што сам ја скапирала, што је главно, је колико бих ја била застрашујућа шефица кабинета. 

Ленка

-  Јако волим Ленку, она је највише подржала моју феминистичку црту – каже Тамара. - Она је најбрже возила кочију, писала је своју поезију, учила језике и говорила више њих, бавила се хуманитарним радом и из моје перспективе – она ту није видела никакав проблем. Да је могла то да каже верујем да би Лази рекла у једном тренутку – Јел си ти кукавица, шта ћемо сад да радимо?

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas