Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПРЕМИНУО СУПРУГ РУЖИЦЕ СОКИЋ: Заједно су провели 30 година, а ево како је испунио њену последњу жељу

Супруг чувене српске глумице Ружице Сокић, Мирослав Мики Лукић, преминуо је у уторак у Београду, у 91. години. Важили су за један од најскладнијих парова, а заједно су провели 30 година

1649658960_13872_ruzica-sokic-foto-n-fific_orig.jpg
Фото: Н. Фифић
Oglas

Пре прензије радио је као економиста и управљао је једним огромним југословенским предузећем. 

Прочитајте још: При избору материјала и постављању система термоизолације обавезно обратите пажну на ОВЕ ствати

Од одласка Ружице Сокић, а по њеној жељи, њен супруг је уз помоћ Ружиних и својих пријатеља основао је Фондацију која подстиче младе ствараоце у области драмске уметности, награђује их и мотивише да помере границе. Прва награда Фондације додељена је Нади Шаргин. Отворен је и Ружичин легат у новој Кинотеци, веб-сајт... Али, ту није стављена тачка на сећање на једну звездану, за многе готово недостижну глумачку каријеру. Неодужени дуг Ружици Сокић ускоро ће бити делимично надомештен новом књигом о комедији маса.

Прочитајте још: ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ БЕЗ БАТЕ: Легендарни глумац Данило Стојковић ни у највећој болести није се одрекао ОВА ДВА ПОРОКА

Фондација коју је основао требало би да на годишњем нивоу додељује награде младим талентима из свих области драмских уметности. То је управо оно што би Ружица желела и од њега и од себе.

"Само да ме не заборавиш", биле су последње речи диве југословенског глумишта Ружице Сокић које је упутила супругу Мирославу Лукићу на самрти. Са сузама у очима ове речи пренео је медијима.

Фото: П. Митић

"Трудим се да је не заборавим. Само се трудим. Ваљда сам успео. Желим да то остане и после мене. Од близу 60 година њеног уметничког живота, провео сам с њом половину и био активан сведок лепоте и робовања глумачком позиву. Глумци носе судбину да су брже заборављени, због генерацијских промена, него други уметници који остављају материјална дела. Зато сам одлучио да потпомогнем потребу трајног сећања на велику Ружицу Сокић, тако што ћу формирати фондацију чији ће циљ бити потпомагање развоју позоришне и филмске уметности, путем подршке и помоћи појединим уметницима или програмима земље Србије",  говорио је Лукић за Курир.

Мирослав Лукић се приликом једног интервјуа за Вечерње Новости вратио у мислима у дан њиховог растанка:

- Одвео сам је у болницу на преглед. Мислио сам да ћу истог дана да је вратим. Истог дана. А, не... Лекари кажу: она мора да остане... И, тако... Питате ме је ли било последњег разговора... Не, нажалост, није било нашег последњег разговора. Била је само њена последња порука: немојте ме заборавити.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas