Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БРИТАНСКО КРАЉЕВСТВО

Принц Филип је волео уметност и сликарство: Вољеној супрузи, краљици Елизабети, поклонио је предивни портрет који је насликао уз дивне речи љубави (ФОТО)

Војвода од Единбурга био је талентован уметник

1618426886_pjimage--48-.jpg
Фото: Принтсцреен / Инстаграм / _бритисхроyалс_
Oglas

Многе краљевске резиденције испуњене су портретима краљевске породице, али постоји једна посебно сентиментална слика - слика краљица коју је насликао њен покојни супруг принц Филип.

Прочитајте још: Савети златна вредни: Никол Кидман за неговање издваја 10 минута дневно, а ћеркама даје ВАЖНЕ савете

Војвода од Единбурга, који је нажалост преминуо 9. априла, насликао је краљицу у интимном окружењу за време доручка на уљаној слици из 1965. године. Њено величанство се могло видети како седи за дрвеним столом и чита новине са неколико посуђа за доручак постављених испред ње. Уметничко дело нехотице дели поглед на дизајн ентеријера, са тамним дрвеним намештајем постављеним у позадину белих обложених зидова.

Уоквирене слике коња биле су постављене на зидове - што изгледа да је врло слично онима које су виђене у дворцу Виндзору, када је краљица била на ручку са принцом Филипом и њиховом децом принцезом Аном и принцом Чарлсом око 1969. године. Уље на платну под називом "Краљица за доручком" објављена је у књизи "Краљевски портрет: слика и утицај" 2010. године.

Филип је волео да слика краљицу

У опису слике стоји Филипова посвета краљици:

"Због тога што сам поштеђен у рату и видео сам победу, пружила ми се прилика да се одморим и прилагодим себи, заљубио сам се потпуно и безрезервно, па и светске невоље изгледају ситно, ситно."

Портрет краљице принца Филипа у дворцу Виндзор


Након што је недавно подељен на Инстаграму, фанови су пожурили да похвале импресивне уметничке вештине покојног војводе од Единбурга.

Прочитајте још: Знате ли зашто Дајана није носила "Шанел": Тајна је у испреплетаним словима њиховог лога

"Прелепа слика прелепо надареног и надареног људског бића", написао је један, а други је додао: "Ово је невероватно. Талентовани човек".

Дворац Виндзор је место где краљица и принц Филип обично бораве током Ускрса, али су провели доста времена у резиденцији током пандемије вируса короне.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ  

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas