· · Komentari: 0
BRITANSKO KRALJEVSTVO

Princ Filip je voleo umetnost i slikarstvo: Voljenoj supruzi, kraljici Elizabeti, poklonio je predivni portret koji je naslikao uz divne reči ljubavi (FOTO)

Vojvoda od Edinburga bio je talentovan umetnik

1618426886_pjimage--48-.jpg
Foto: Printscreen / Instagram / _britishroyals_

Mnoge kraljevske rezidencije ispunjene su portretima kraljevske porodice, ali postoji jedna posebno sentimentalna slika - slika kraljica koju je naslikao njen pokojni suprug princ Filip.

Pročitajte još: Saveti zlatna vredni: Nikol Kidman za negovanje izdvaja 10 minuta dnevno, a ćerkama daje VAŽNE savete

Vojvoda od Edinburga, koji je nažalost preminuo 9. aprila, naslikao je kraljicu u intimnom okruženju za vreme doručka na uljanoj slici iz 1965. godine. NJeno veličanstvo se moglo videti kako sedi za drvenim stolom i čita novine sa nekoliko posuđa za doručak postavljenih ispred nje. Umetničko delo nehotice deli pogled na dizajn enterijera, sa tamnim drvenim nameštajem postavljenim u pozadinu belih obloženih zidova.

Uokvirene slike konja bile su postavljene na zidove - što izgleda da je vrlo slično onima koje su viđene u dvorcu Vindzoru, kada je kraljica bila na ručku sa princom Filipom i njihovom decom princezom Anom i princom Čarlsom oko 1969. godine. Ulje na platnu pod nazivom "Kraljica za doručkom" objavljena je u knjizi "Kraljevski portret: slika i uticaj" 2010. godine.

Filip je voleo da slika kraljicu

U opisu slike stoji Filipova posveta kraljici:

"Zbog toga što sam pošteđen u ratu i video sam pobedu, pružila mi se prilika da se odmorim i prilagodim sebi, zaljubio sam se potpuno i bezrezervno, pa i svetske nevolje izgledaju sitno, sitno."

Portret kraljice princa Filipa u dvorcu Vindzor


Nakon što je nedavno podeljen na Instagramu, fanovi su požurili da pohvale impresivne umetničke veštine pokojnog vojvode od Edinburga.

Pročitajte još: Znate li zašto Dajana nije nosila "Šanel": Tajna je u isprepletanim slovima njihovog loga

"Prelepa slika prelepo nadarenog i nadarenog ljudskog bića", napisao je jedan, a drugi je dodao: "Ovo je neverovatno. Talentovani čovek".

Dvorac Vindzor je mesto gde kraljica i princ Filip obično borave tokom Uskrsa, ali su proveli dosta vremena u rezidenciji tokom pandemije virusa korone.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU  

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.