· · Коментари: 0

Тајна коју крије песма "Е, мој Саша": Настала је због ФАТАЛНЕ љубави једне девојке

Тужна љубавна прича је била инспирација за легендарне стихове

1673352232_novi-fosili.png
Фото: Принтсцреен/ YоуТубе - ЈУГОВИЗИЈА

Покојни Рајко Дујмић је писао о несрећно заљубљеној другарици из школе

Хит Нових Фосила „Е, мој Саша“ је такорећи прославио ову групу, а мало ко зна тајну ове нумере.

Рајку Дујмићу, аутору ове нумере су многе животне ситуације биле инспирација за писање песама, те је својевремено причао како су многе од њих стварне и да су то његове личне догододовштине или приче пријатеља.

По једној је, покојни Дујмић, сасвим случајно ходао иза једне девојке, за коју се касније испоставило да је добро зна, те да је са њом ишао у школу. Она је била несрећно заљубљена у једног много старијег мушкарца који се звао Саша.

Прочитајте још: Како данас изгледа девојчица из филма "Мртав ладан"? Њену реплику "Нећу да ти кажем, ћелави" још увек сви понављају (ФОТО)

И баш тог дана док је Дујмић ходао иза те девојке он, та њена фатална љубав (извесни Саша), ишао јој је у сусрет. Он је био ожењен мушкарац, имао је дете, али га је она и даље волела.

Та патња коју је Дујмић видео у њеним очима га је постакла да сва та њена осећања претвори у стихове. Две године тај текст стајао на Дујмићевом клавиру. Прогањао га је лик те девојке, али није могао да пронађе праву мелодију.

Касније, било је довољно да песму „Е, мој Саша“ само једном пусте на Радију Београд да постане хит.

 

Према другој верзији Саша је име младеначке љубави Сање Долежал, што је певачица сама једном приликом и рекла.

- Саша је моја љубав из ране младости - испричала је Сања својевремено за Курир и додала: 

- Дуго се нисмо видели и чули јер не живи више у Београду. 

На једном је концерту то рекла пре него што је отпевала песму и тако је тај Саша, постао Сањин Саша.

- Песма је настала пре него што сам ја ушла у групу, али сам је једном приликом, на концерту, посветила управо њему - казала је Долежалова раније.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.