Oglas
· · Komentari: 0

Tajna koju krije pesma "E, moj Saša": Nastala je zbog FATALNE ljubavi jedne devojke

Tužna ljubavna priča je bila inspiracija za legendarne stihove

1673352232_novi-fosili.png
Foto: Printscreen/ YouTube - JUGOVIZIJA
Oglas

Pokojni Rajko Dujmić je pisao o nesrećno zaljubljenoj drugarici iz škole

Hit Novih Fosila „E, moj Saša“ je takoreći proslavio ovu grupu, a malo ko zna tajnu ove numere.

Rajku Dujmiću, autoru ove numere su mnoge životne situacije bile inspiracija za pisanje pesama, te je svojevremeno pričao kako su mnoge od njih stvarne i da su to njegove lične dogododovštine ili priče prijatelja.

Po jednoj je, pokojni Dujmić, sasvim slučajno hodao iza jedne devojke, za koju se kasnije ispostavilo da je dobro zna, te da je sa njom išao u školu. Ona je bila nesrećno zaljubljena u jednog mnogo starijeg muškarca koji se zvao Saša.

Pročitajte još: Kako danas izgleda devojčica iz filma "Mrtav ladan"? NJenu repliku "Neću da ti kažem, ćelavi" još uvek svi ponavljaju (FOTO)

I baš tog dana dok je Dujmić hodao iza te devojke on, ta njena fatalna ljubav (izvesni Saša), išao joj je u susret. On je bio oženjen muškarac, imao je dete, ali ga je ona i dalje volela.

Ta patnja koju je Dujmić video u njenim očima ga je postakla da sva ta njena osećanja pretvori u stihove. Dve godine taj tekst stajao na Dujmićevom klaviru. Proganjao ga je lik te devojke, ali nije mogao da pronađe pravu melodiju.

Kasnije, bilo je dovoljno da pesmu „E, moj Saša“ samo jednom puste na Radiju Beograd da postane hit.

 

Prema drugoj verziji Saša je ime mladenačke ljubavi Sanje Doležal, što je pevačica sama jednom prilikom i rekla.

- Saša je moja ljubav iz rane mladosti - ispričala je Sanja svojevremeno za Kurir i dodala: 

- Dugo se nismo videli i čuli jer ne živi više u Beogradu. 

Na jednom je koncertu to rekla pre nego što je otpevala pesmu i tako je taj Saša, postao Sanjin Saša.

- Pesma je nastala pre nego što sam ja ušla u grupu, ali sam je jednom prilikom, na koncertu, posvetila upravo njemu - kazala je Doležalova ranije.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas