Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРАГИЧАН КРАЈ ПРЕЛЕПЕ ГЛУМИЦЕ: Начин на који је умрла језивији је од било ког ХОРОР ФИЛМА

Линда Дарнел је четрдесетих година прошлог века била главна филмска звезда. Њена лепота и велики таленат учинили су је једном од највећих женских звезда у Холивуду.

1705914431_ZDFBVG.jpg
Фото: Принтскрин/Инстаграм
Oglas

Међутим, у почетку није требало да буде глумица. Линда се обучавала за плесачицу, а у слободно време је позирала као модел.

Прву улогу добила је с 15 година, а иако је била тако млада, Линда је изгледала прилично зрело и заводљиво, а глумила је у ''Хотелу за жене'' 1937. године.

Када је њен уговор са Фоксом истекао 1952. године, отишла је у Холивуд, а добре улоге све су слабије одлазиле до ње. Брзо је постала велика звезда, појављивала се као певачица у ноц́ним клубовима, гостовала је у летњем позоришту и прихватала споредне улоге на телевизији.

Но, срећи и слави пребрзо је дошао крај, и то због несрећног случаја кад је имала само 42 године. Дана 10. априла 1965. Линда Дарнел умрла је од опекотина које је задобила у пожару у куц́и своје бивше секретарице.

Иронично, гледала је ''Звездану прашину'' на телевизији, што је био један од филмова који су покренули њену каријеру, када се куц́а запалила.

Остала је заробљена на другом спрату куц́е пошто је ватра букнула у дневној соби.

Многи су годинама касније причали да су је жене наговарале да скочи са прозора са другог спрата кад је запомагала за помоћ. Њена секретарица је изашла кроз прозор и стајала с друге стране чекајући ватрогасце, док је њена ћерка искочила кроз исти прозор. Међутим, Линда се није усудила. Нађена је код софе у дневној соби са опекотинама на 80 одсто тела. Преминула је у болници.

Након њене смрти, човек који је рекао да је њен вереник индентификовао је њено тело. Истрага о њеној смрти од стране мртвозорника закључила је да је Дарнелина смрт била случајна и да је пожар избио у или близу софе у дневној соби и да је изазван непажљивим пушењем.

Линдино тело је кремирано, а током живота изразила је жељу да се њен пепео проспе по ранчу у Новом Мексику, али због спора са земљопоседницима то није учињено. Након што је десет година била у урни, сахрањена је на породичном гробљу.

Иначе, Линду је пратио надимак "девојке са савршеним лицем".

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas