· · Коментари: 1

"У браку се женска КИЧМА пуно савија! Борила сам се": Први интервјуу Јелене Карлеуше након развода од Душка Тошића

Први пут након саопштења да се разводи, дива открила све тајне

1657273525_karleusa.jpg
Фото: Инстаграм принсцреен

Јелена Карлеуша, после 14 година брака, развела се од Душка Тошића. Певачица се објавила на Инстаграму да су се она и Душко договорили да њој припадне старатељство над ћекама, а и да су распоредили заједничку имовину.

Прочитајте још: Сању Кужет сви знате, а ево како изгледа њена рођема сестра која се не појављује у јавности (ФОТО)

- Душко и ја смо се договорили да споразумно окончамо наш брак после 14 година. Нажалост, Душко не види више себе као део наше породице. Техничко правне ствари ће бити споразумно решене у наредном периоду. У овом тешком периоду за нашу породицу и децу, нећу да молим за разумевање медија јер је то узалудно. Од јавности не очекујем ни људскост ни разумевање, само ликовање и испирање уста нашим животом што је нешто на шта сам навикла... па навалили. Преживела сам све па ћу и ово. Живот иде даље. Како бих спречила нетачне натписе, сва брачна имовина преписана је на нашу децу, старатељство над нашом децом припада мени. Било каква написана лаж резултираче тужбом као и до сада. Нећу се више оглашавати овим путем - написала је Карлеуша.

То би било то. Као што је рекла, живот иде даље. Наставиће га са ћеркама у кући коју је управо реновирала. У интервјуу за "Хелло" искрено је причала о свему.

- Ова кућа и медитерански врт поседују нешто што сам тражила читавог живота, а то су савршена енергија и апсолутни мир. Поглед на Кошутњак је нестваран и просто лековит. Звукови града се не чују, имате утисак да сте на мору јер ту је чак и мирис смоле који допире са наших старих борова. Најлепши део куће је огромна тераса која гледа на врт, базен и залазак сунца. Трудила сам се да све буде у пастелним, умирујућим тоновима. Има доста елемената од дрвета и мермера. Мени је проток енергије врло битан и све радим по осећају, па је то био случај и са опремањем животног простора. Изузетно осећам када неки зид, боја или елемент прекидају проток енергије и светла, па се руководим искључиво тиме. Мене помодарске ствари не интересују. Кућа се прави према оном ко у њој треба да живи и буде срећан. Овде ко год уђе осети мир, спокој и лепу енергију. Ето, тај стил преовладава.

У вили има довољно простора да сваки члан породице може да направи свој мали свет. Имате ли и ви свој мали свет?

- Да, кућа је огромна и свако има свој спрат. Тек сам недавно избројала да имамо десет купатила јер у већину и не улазим. Моја оаза је специјално пројектован гардеробер од 250 квадрата, који поседује и сауну, купатило, део за одмарање, вешерницу, стан за запослене. По мојим жељама и нацртима направила сам део који је мени битан и због посла и због личне сатисфакције. Простор има адекватно светло, огледала, паметно и функционално осмишљено одлагање мојих петсто пари ципела, ташни, гардеробе...

- Да би људи схватили колико је озбиљно тешко имати организован гардеробер ове величине и капацитета, рећи ћу да једна жена ради само као гардероберка. Она мора да зна начин на који се шта качи, где и са чим, мора да разликује брендове, сезоне и винтиџ ствари од посебне вредности. Велики сам колекционар високе моде и дизајнерских комада, а пошто све то сакупљам скоро тридесет година, јасно је да је реч о озбиљној колекцији која ми значи.

Да ли бисте могли да издвојите неки кутак?

- Омиљени део ми је дневни боравак, али и летња кућа у врту. Овде је предивно и лети и зими. Обожавам биљке и природу, стално сређујем нешто са баштованом. Имам најлепшу пампас-траву, борове, руже, лаванду... Базен најмање користим, искрено.

Јесте ли испланирали одмор? Одакле ћете нам овог лета слати разгледнице?

- Ми идемо на разне дестинације целе године и не постоји период који бих могла да издвојим за одмарање. Таквим се послом бавим да немам одређени годишњи одмор. Радим кад хоћу, одмарам се кад хоћу. Тренутно сам у фази финалног рада на албуму и мучим се заједно са продуцентом и тимом да коначно угледа светлост дана. Свакако ћемо овог лета скокнути до Турске и Италије.

Како проводите вреле дане у Београду, имате ли неке своје летње ритуале?

- Кад не радим у студију и немам наступе, волим да се бавим фотографијом. Посебно ми се свида фотографисање природе и животиња.

Са каквим оценама су Атина и Ника завршиле школску годину? Који предмети их највише интересују и да ли већ сада можете да наслутите које ће професије одабрати?

- Моја деца су одлични ученици, Душков и мој највећи понос. Иду у приватне школе и имају афинитете који се стално мењају. Атина похађа британску школу, где постоји добар програм који помаже младим људима да се усмере. Обе су веома интелигентне и лепо васпитане, што је мени изузетно битно. Све иде из куће која је ипак главни темељ за будућност.

Како бисте описали ваше девојчице? Да ли су више генетике повукле од маме или од тате?

- Оне су невероватан микс Душка и мене, моје Дивне, његове сестре... И по карактеру и по физиономији.

У претходном интервјуу рекли сте да ће ова година представљати прекретницу у вашем животу. Да ли се то догодило или још чекате дан Д?

- Дан Д биће излазак новог албума и тада очекујем смак света! (смех)

Истом приликом открили сте нам да ће се нови албум звати "Алфа", али је излазак одложило неко друго грчко слово, омикрон, односно пандемија и проблеми који су с њом стигли. Када можемо да очекујемо нове песме и хоће ли у њима бити биографских момената?

- Да, албум ће се звати "Алфа", а питање када ће изаћи вероватно је најпопуларније на друштвеним мрежама. На то сам буквално алергична, у студију сам због психолошког притиска имала гушење.

Увек сте померали границе у музичкој индустрији и, без претеривања, постали једна од личности коју највише копирају. Прија ли вам тај статус или вас понекад избацује из такта?

- Мени је то после оволико дуге каријере сасвим нормална ствар. Али мислим да најбоље од мене тек следи. Још нисам остварила оно што сам себи обећала - да моје песме буду планетарно слушане, ван граница нашег говорног подручја. Када је реч о модном изразу, ту сам већ одавно успела да направим име на глобалном нивоу, што ће ми помоћи са новим албумом.

У јуну, на Видовдан, обележили сте 14 година брак. Колико сте се променили од тренутка када сте изговорили судбоносно да?

- Сматрам да сам постала мудрија, мирнија и срећнија. Мене је живот много шибао и није имао милости. Наша породица прошла је кроз успоне, падове, трагедије, нападе разних врста. У међувремену моја мајка је умрла, деца су се родила и порасла, Душко је завршио каријеру и започео нову, а ја и даље жонглирам да испуним свачија очекивања.

Жена је стуб и кичма сваке породице, рекли сте не тако давно.

- Борила сам се. Имам јаку кичму. Нисам неко ко диже руке и одустаје. Нисам ни од оних који се мире са неуспехом. То је најбоља карактерна особина, али уједно и проклетство

На које компромисе у браку никада нисте могли да пристанете?

- Нажалост, у дугом браку мора да постоји пуно компромиса и да се та женска кичма пуно савија и када не жели.

Највећи изазов са којим сте се до сада суочили је...?

- Време је мој највећи изазов. Највећи луксуз и највеће богатство. Борба с временом. Ништа ми није теже од тога.

Прочитајте још: Наташа Нинковић без труке шминке: Глумица поносна на све своје несавршености (ФОТО)

 

Где и како ви себе видите за 15 година?

- Ако будем жива и ако све буде ишло по плану, видим себе као срећну жену. Борићу се за то.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.