· · Коментари: 0
ПОСАО

ЧЕТИРИ навике које морате ПРОМЕНИТИ да бисте сачували посао

За почетак, не преврћите очима, јер то шаље специфичну поруку вашим колегама.

Depositphotos_7833066_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Већина људи сматра да је исправно све што ураде, али многи нису ни свесни "токсичног" понашања на послу које може да девалвира сав њихов труд. Ево које лоше навике морате хитно да мењате:

Прочитајте још: Шта ви мислите? Што је списак пријатеља краћи, то је особа срећнија

Трачеви

Имајте на уму да трачеви на радном месту нису безопасни. Могу лако да се прошире и да нашкоде вашим колегама, али и вама. У колективима се будно прате запослени који увек имају нешто лоше да кажу, па их се није тешко решити. Уколико сте предмет оговарања, замолите колеге да са вама реше проблем или недоумице. Такође, ако сте чули трач, задржите га за себе и ништа не коментаришите пред другима. Тако ћете одржати бољи однос са колегама и здравије радно окружење.

Гурање ствари под тепих

Изненађујуће је колико су људи спремни да одређене ствари прећуте и "гурају под тепих", него да о њима отворено разговарају. Нажалост, већина схвати да је искрен разговор боља опција када је већ касно. Тако стварате проблем себи, свом шефу и другим запосленима. Тешке разговоре увек треба водити у радном окружењу. Гурање под тепих није решење. Кључ је у јасној комуникацији.

Шокантно је колико људи трачаре, али и ствари гурају под тепих...

Немам времена за то

Ништа не може да саботира вашу каријеру као одуговлачење обавеза, без обзира на таленат, искуство и знање које имате. Одлагање пословних задатака је ружна навика која срећом може да се промени. Једном када искусите задовољство због довршеног посла на време, више нећете желети да га одлажете, а бићете и под мањим стресом

Прочитајте још: Добро погледајте овај САТ и ако га на нечијим рукама ВИДИТЕ, знаћете ко је тај ЧОВЕК

Говор тела

Понекад није потребно да било шта кажете, све се види на вама. Ако имате навику да преврћете очима пред другима или да лежерно седите у радној столици, тиме шаљете лошу поруку. Можда делује безазлено, али такво понашање и говор тела не пролазе незапажено и остављају негативан утисак.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.