· · Коментара: 0
решење

Да ли и ви ово радите када спремате ТЕСТЕНИНУ? Шта је тачно, а шта није?

Тестенину многи обожавају и често се налази на дневном менију.

1630054474_noodles-4851996_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Свако од нас има одређене навике приликом припремања тестенине. У неке смо толико уверени да их примењујемо сваки пут када спремамо макароне или шпагете. Међутим, шта је према речима кувара тачно, а шта није.

Како се спрема укусна тестенина?

Додавање уља у кључалу воду спречава лепљење?

Нетачно. Уље би могло да спречи пенушање воде, али неће да спречи да се се тестенина залепи. Да би макароне или шпагете биле одвојене, уверите се да вода брзо кључа, повремено промешајте тестенину док се кува и помешајте је са сосом одмах након што је процедите..

Прочитајте још: НЕ ЖЕЛИТЕ ДА СЕ ЛЕТО ЗАВРШИ? У Хургади и Дубаију је лето током ЦЕЛЕ године

Требало би да исперите тестенину након што сте је процедили?

Нетачно. Желите да ваша тестенина буде благо скробаста (то јест, лепљива и укусна), тако да сос остане залепљен за сваки резанци и ефикасно га премаже. Испирање ће вам оставити мање укусне тестенине и воденасту текстуру.

Врелу воду увек треба посолити?

Истина. Тестенине ће бити благе ако се кувају без соли. Додајте најмање 1 кашику по килограму тестенине у врелу воду.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.