· · Коментара: 0

Рецепт за брз ручак који не захтева пуно труда, а укус је невероватан

Тестенина са белим месом и спанаћем је идеална за вреле дане

1656938785_pexels-photo-2697229.jpeg
Фото: Пиxабаy

Уколико размишљате шта данас да направите за ручак и немате пуно идеја које су погодне за тропске врућине, ево једне за вас. Овај рецепт је погодан и за почетнике у кухињи, заситиће целу породицу, а укус ће бити погодан и за оне најпробирљивије. 

Потребни састојци:

1 пилеће бело месо
1 кашика сувог зачина
100 мл уља
2 пуне кашике брашна
400 гр тестенине по избору
100-200 гр свежег спанаћа
1/2 кашичице белог лука у праху
 мало соли и бибера

Начин припреме:

Бело месо ставити у мањи лонац, затим  додати воду тако да месо буде потпуно у води. Додати суви зачин и оставити да се кува. Знаћете да је готово када убодете ножем кроз најдебљи део тако да нож лако пролази кроз месо. Рачунајте негде између 40 и 60 минута.

За то време припремити уље, брашно, још једну шерпу за сос, лонац за тестенину, опрати спанаћ и насецкати на резанце.

Када је бело месо готово на две рингле ставити обе шерпе, тј шерпу и лонац.

У лонац сипати воду за тестенину, а у шерпу сипати уље.

Када се уље загрејало, пазите да не почне да гори. Немојте радити на најјачој ватри. Додати брашно и полако мешати док не добије светло жуту боју, отприлике око 5 минута.

Када брашно добије жуту боју, налити супу у којој се бело месо кувало и мешати.

Додати бели лук, со и бибер и мешати. Сос треба да је редак. Ређи од јогурта. Уколико немате довољно супе додајте воде.

Прочитајте још: Како да изаберемо најукуснију дињу? Пратите четири корака

Сада додати спанаћ и измешати. Смањити ватру на лагану, од 0 до 3, на 1.

Када у лонцу вода проври додати тестенину и кувати 10 минута.

За то време одкостити бело месо и исецкати на коцкице.

После 10 минута тестенину директно из лонца пребацити у шерпу са сосом.

Одмах затим додати и бело месо и све опет промешати.

Тестенина ће да упије део соса и додатно омекша. Послужити после 10 до 15 минута од додавања тестенине.

Уживајте, пријатно!

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.