· · Коментари: 0
ЗАЧИНИ

Да ли сте ове зиме пили КУВАНО ВИНО са каранфилићем? А, да ли знате колико је лековито?

Да ли знате да о каранфилићу сви имају лепо мишљење, јер важи за најздравију биљку на свету?

1610352562_12509162_1097194586980771_5714842808576001713_n.jpg
Фото: Приватна архива

Каранфилић је пореклом из Иноднезије, али онда је ова биљка проширена широм света. Занимљиво је да расте у тропским крајевима попут Бразила, Шри Ланке и Мадагаскара, а највише се користи зими.

Прочитајте још: ЧУВЕНИ лекар МОЛОХОВ се куне у КРАЉА ЈЕСЕНИ и ЦАРА ЗИМЕ: Руси лече 20 БОЛЕСТИ белим кореном!

Добро је познато да је етерично уље каранфилчића ефикасно  против бактерија и паразита. Тачније, каранфилић уништава патогене микроорганизме, који изазивају многе опасне инфекције. Он такође има фунгицидно, анестетичко и антиканцерогено дејство.

Испирање уста
Каранфилић је добро познат као прва помоћ приликом зубобоље. Жвакање пупољка каранфилића ублажава и грлобољу.

Овај зачин садржи еугенол, кариофилен и танин, који имају таква антимиробна средства. Ове материје путују крвотоком и на путу убијају сићушшне паразите и њихове ларве. Због тога својства се користи у разним антипаразитским терапијама.

Јапански научници су открилида садржи антиоксидансе који спречавају оштећење ћелија, а то је нарочито важно као превенција канцерал

Прочитајте још: Руски травар ДМИТРИ: Мушкарци, не купујте скупе препарате, ОВА БИЉКА спречава ЋЕЛАВОСТ

Рецепт за кувано вино:

Десет каранфилића ставите у пола литра црвеног вина. Добро затворите и оставите 3 недеље да одстоји на тамном месту. Узимајте чајну кашичицу средства 1-3 пута дневно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.