· · Коментари: 0
РЕН

ЧУВЕНИ лекар МОЛОХОВ се куне у КРАЉА ЈЕСЕНИ и ЦАРА ЗИМЕ: Руси лече 20 БОЛЕСТИ белим кореном!

Рен је, уз цвеклу и купус, омиљени јесењи лек који користе за најмање 20 болести.

1603709959_Veernii-Urgant.PNG
Фото: Youtube/ screenshot Вечерний Ургант

Рен се вековима користи у народној руској медицини, а код нас је познат по љутој ароми коју додајемо печењу, јер помаже да се лакше свари масна храна. Ово поврће стимулише апетит, али и лечи умор, као и висок шећер у крви.

Прочитајте још: Шта одећа коју носите говори О ВАШОЈ ЛИЧНОСТИ

Добро је позанто да рен олакшава дисање, загрева тело и стимулише имунитет. Међутим, рен чисти и организам од токсина, а одличан је за анемију.

Руски травари "преписују" рена за бронхитис. Међутим, користе га и за проблеме са варењем, бубрезима, гихтом и цревима. Ипак, највећа благодет рена је за висок шећер, па треба редовно да га једу дијабетичари. 

Убрзава мршављење
Пошто убрзава метаболизам, утиче и на смањење килограма, па се  препорује да га чешће конзумирају они који желе да изгубе који килограм.

Рецепт за висок шећер

Састојци:

  • корен рена око 20 цм
  • 10 ченова белог лука
  • мало пива
  • литарска тегла

Прочитајте још: ЛИДИЈА Сурина, ЧУВЕНА траварка са УРАЛА, каже: Ако желите ДУБОКУ СТАРОСТ пијте 6 МОЋНИХ БИЉАКА

Припрема:

Корен рена се добро опере, али не ољушти, већ ситно исецка и стави у теглу. Ченови белог лука се оперу, ољуште, исецкају и ставе у теглу са реном. Све се залије свежим пивом до врха тегле, поклопи се и остави на тамном месту да одстоји десет дана. После 10 дана се процеди. Прва два данасе  узима кашикица, два-три пута дневно. Наредних дана се узима супена кашика три пута дневно пре јела. У року од месец дана би шећер требао да се снизи и држи под контролом.

Прочитајте још: Деда КОРЧАН је лечио РУСКУ ВОЈСКУ, а његовим РЕЦЕПТИМА данас лечи ПАВЕЛ

Одличан као зачин и лек Фото: Пискабеј

Пошто корен рена садржи многа фитохемијска једињења (која дају љут укус и арому) ово својство је значајно јер показује да је природан антиоксиданс који чсити организам од слободних радикала.

Прочитајте још: ЕКСКЛУЗИВНО: Древни ЛЕК монаха са Свете Горе који "ДИЖЕ из МРТВИХ" (РЕЦЕПТ)

Препун витамина Ц
У 100 грама свежег рена налази се око 80 милиграма витамина Ц!

Пошто је богат витаминима и минералима (калијумом, калцијумом, магнезијумом и фосфором), као и ароматичним биљним уљима, препоручује се онима који осећају умор. Константни умор је честа зимска бољка.

Руски лекар Генадиј Молохов да рен садржи много витамина и минерала, а који су нам неопходни за свакодневно функционисање организма.

- Рен садржи огромне количине витамина Ц и из групе Б, па су и мале количине рена током дана довољне да се надокнади мањак витамина у организму. Садржи и натријум, калијум, калцијум, фосфор и гвожђе, а натријум у рену је неупоредиво мање штетан него у морској соли - каже др Молохов

Прочитајте још: Руски научници ОТКРИВАЈУ: Овај КОРОВ помаже у лечењу КОРОНЕ!

Рецепт за астму и бронхитис

Бол у грлу
Изренда се рен и кашика се дода у 100 мл кључале воде. Када се охлади, напитком се испира грло.

Помеша се 200 грама рена са соком три лимуна. Пије се кашичица два пута дневно: ујутру пре доручка и после вечере. После три дана ће плућа бити чиста од секрета.

Рецепт за промуклост

Изренда се корен рена и кашика се помеша са кашиком меда па добро промеша. Узима се по пола кашичице ове мешавине и лагано сисај.

Прочитајте још: КАШИКА зеленог сока смањује ДИОПТРИЈУ: Спремите је према ОРИГИНАЛНОМ рецепту РУСКОГ академика Филатова

Вишак килограма

Изрендају се две киселе јабуке, дода 50 грама изренданог целера и мало изренданог рена. Салата се зачини кефиром. Једе се увече. Гастритис. Кафену кашику ренданог рена разблажите кључалом водом и с времена на време пијте како бисте осетили олакшање у стомаку и побољшали апетит.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.