· · Коментари: 0
ЋЕЛАВОСТ

Руски травар ДМИТРИ: Мушкарци, не купујте скупе препарате, ОВА БИЉКА спречава ЋЕЛАВОСТ

Миришљави шамони, магичне таблете, проверени кремови, спрејеви за корен косе и још много вештачких препарата користе мушкарци како би побољшали раст косе која је почела неповратно да опада.

1594902152_daturaTatula.jpg
Фото: Пиксабеј

Нажалост, многи погрешно више верују модерним козметичким средствима него традиционалним начинима које у Русији користе да спрече опадање косе. Многа од ових средстава могу се направити или купити и код нас, а нису ни скупа.

Прочитајте још: Древни рецепт РУСА: Направите ЈАСТУК ОД БИЉА и решите се здравствених проблема

И док мушкарци желе да спрече ћелављење, жене траже начин да уклоне непожељне длаке на лицу и телу. Да ли постоји решење за оба проблема уз помоћ природних лекова? На ово питање  одговара руски травар Дмитри Јуровски.

Чиково уље продају све апотеке, али можете да га направите и сами!

Чичак и врба

У руској народној медицини чичак се одувек сматрао као најпоузданији лек против ћелављења и опадања косе. Одвар од листова ове биљке су користили за прање косе, док су од корена правили уље за кожу главе. Данас се чичково уље може пронаћи у свим апотекама, али најбоље је да га направите сами, јер ће домаће средство деловати много ефикасније.

Има безброј лекова, али најбољи су природни Фото: Пиксабеј

Током пролећа ископајте свеже корене чичка, добро их оперите и ситно исецкајте. Прелијте нерафинисаним маслиновим или сунцокретовим уљем у пропорцији 1:2 и оставите да одстоји на сунцу две недеље. Утрљајте чичково уље у кожу главе три-четири пута дневно.

Ископајте свеже корене чичка за уље.
Татула успорава раст
Прелијте семенке или листове татуле нерафинисаним маслиновим или сунцокретовим уљем у пропорцији 1:2 и оставите да одстоји на сунцу две недеље. Утрљајте уље на ноге или делове лица са појачаном маљавошћу одмах након епилације. Веома је битно да пре процедуре епилирате длаке (не да их обријете!), јер уље мора да делује директно на фоликулу.

На исти начин можете направити и уље од коре врбе, које такође спречава опадање косе. У овом случају средство мора да одстоји месец дана пре употребе.

Коприва и подбел

Пре наношења уља од чичка обавезно оперите косу и исплакните је чајем од коприве и подбела. Ово средство ће знатно повећати ефекат лечења.

Лекови су ефикаснији ако се упоредо користи овас.

Направите смесу од иситњеног лишћа коприве и подбела у пропорцији 1:1. Једну чашу биља прелијте са литром кључале воде некаодстоји два сата. Након тога исплакните чајем чисту косу.

Направите уље Фото: Пискабеј

Прочитајте још: Ова БИЉКА је лек против старости, а Хитлер је по њу послао у Русију ТАЈНУ ЕКСПЕДИЦИЈУ

Овас

Лекови за спољашну употребу ће деловати ефикасније ако се током третмана истовремено овас не ставља само на косу него и једе за доручак или вечеру.

Две чаше неољуштеног овса у зрну прелијте са шест чаша кључалог млека. Кувајте на слабој ватри два минута, па оставите да одстоји 30 минута. Попијте чашу процеђеног одвара три пута дневно.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.