· · Коментари: 0
ВАШАРИ

Да ли знате који европски град има БРДО од чоколадних јаја?

Традиционални ускршњи накит и уметнички осликана јаја, кулинарски специјалитети и музички програм очекују посетиоце на бројним бечким ускршњим вашарима.

BecUskrs.jpg
Фото: Еуроком ПР

Сви који се радују да посете чувене бечке ускршње вашаре већ сада се распитују за термине. После божићних вашара, ускршњи су највећа атракција "царског града" које посећују туристи, а ове године се отварају већ крајем марта.

Прочитајте још: Гости u хотелу прво примете КУПАТИЛО, али им оно није најважније - ево шта је у питању

Уживање за малишане
Фото: ЕурокомПР

 Ове године већ крајем марта шаренило ускршњих штандова привући ће многе домаће и стране туристе у "царски град".  Први се отвара 27. марта у на тргу "Freyung" у Старом граду који је посебно атрактиван, јер се сваке године овде направи највеће брдо од око 40.000 осликаних ускршњих јаја! Ова пијаца има и посебан део на којем се продају искључиво органски производи аустријских пољопривредника.

Истог дана ће бити отворен и ускршњи вашар на тргу "Am Hof". Овде ће бити постављени бројни штандови са уметнички осликаним јајима и другим ручно рађеним уметнинама.

Већина вашара се отвара 27. марта и затварају се 13. априла, осим испред Шенбруна који ради до 14. априла
Велики број тезги
Фото: Еуроком ПР

Базар испред дворца Шенбрун један је од најромантичнијих у Бечу. Отвара се 28. марта и траје најдуже до - 14. априла. Испред барокне кулисе биће постављено око 70 штандова са бројним кулинарским ђаконијама, декоративним ускршњим накитом и уметничким рукотворинама. За децу ће бити организоване радионице где ће од марципана моћи да праве разне фигуре, креирају ускршње венчиће а одрасли ће уживати уз џез музику.

Прочитајте још: Једноставан начин да зарадите 14.000 динара за дан: Радите ФУДИ-ТУРЕ јер их странци воле!

На ускршњем базару на брду "Калварија" туристи ће моћи да купе велики избор ускршњих поклона, а деца могу да учествују у бројним уметничким радионицама уз живу музика и богат програм за малишане. Програм ће бити богат и у забавном парку Пратер.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.