· · Коментари: 0
Годишња доба

Данас почиње ЈЕСЕН, а знате ли да она УЗРОКУЈЕ ГОЈЕЊЕ? Постоји научно ОБЈАШЊЕЊЕ ЗАШТО

Данас почиње јесен у 14:30 сати, а трајаће све до 21. децембра у 11:02.

1600772050_autumn-leaves-2789234_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

У грчкој митологији јесен је започела кад је Хад отео Перзефону да буде краљица подземља. Стога је Перзефонина мајка, Деметер (богиња жетве), узроковала да сви усеви на Земљи умру све док се њена кћи није вратила, те је тако обележила и пролеће.

Једна од најпознатијих промена која се догађа с доласком јесени је промена лишћа на дрвећу. То се догађа управо зато што је дан све краћи, па лишће добија мање сунчевих зрака него у остатку године. Производе мање хлорофила, па мијењају боју у црвену, наранчасту и смеђу.

Прочитајте још: Овај човек прави ПЕЈЗАЖЕ користећи само ЉУДСКА ТЕЛА, а резултат изгледа ВЕЛИЧАНСТВЕНО (ФОТО)

Једна од занимљивих чињеница о јесени је да она узрокује дебљање које није повезано с храном. Истраживачи су открили да недостатак витамина Д смањује разградњу масти и покреће складиштење масти.

У јесен телу фали витамин Д

Дакле, недостатак сунчеве светлости има везе с добијањем вишка килограма. У јесен више људи започиње везе, аи вере се чешће него било које друге сезоне. То је можда зато што и мушкарци и жене у хладнијим месецима имају већу концентрацију тестостерона.

Прочитајте још: Истина је на ВИДЕЛУ! Ево чега се највише МУШКАРЦИ ПЛАШЕ

Иако не постоји научно објашњење зашто је то тако, али у хладним месецима више је деце зачето него у било које друго доба године.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.