· · Коментари: 0
ДОБРО ЈЕ ЗНАТИ

ДОБРА ДЕЛА Џорџ Мајкла остала су у ТАЈНОСТИ све до његове смрти: Списак је дугачак, а ову су само нека од њих

На Божић 2016. године је преминуо, а прославила га песма "Ласт Цхристмас"

1652104428_profimedia-0309467716.jpg
Пхото: Профимедиа

 Иначе он и колега из групе Wхам преписали су сва ауторска права од продаје тог сингла гладној деци из Етиопије. Тада још није зарадио пуно, а сингл је продат у неколико милиона примерака. Био је разматран за новог певача групе „Qуеен“, након његовог наступа на концерту одржаном у част Фредија. Том приликом наступиле су многобројне звезде, али сви су се сложили да нико није певао Квинове песме као он. Скромно је одбио да буде певач групе сматрајући да нема замене за Фредија.

Прочитајте још: ЛАСТ МИНУТЕ АКЦИЈА - ПРАВА АТРАКЦИЈА У WАYОУТ-У

Џорџ Мајкл оставио је милионе долара хуманитарним организацијама које помажу деци и оболелима од рака и сиде. Такође, он је био један од продуцената оригиналног бенд ејд сингла из 1984. захваљујући ком је прикупљено више од 20 милиона долара за гладне Етиопљане. 

Пхото: Профимедиа

Џорџ Мајкл је током живота у тајности нон- стоп чинио велика хумана дела.

1. Поклонио је 18.000 долара за вантелесну оплодњу потпуној незнанки
ТВ водитељ шоуа “Деал Ор Но Деал” Ричард Осман угостио је жену која је желела да прикупи 18.000 долара за вантелесну оплодњу. Мајкл је игром случаја гледао ту емисију и сутрадан јој кришом уплатио новац.
2. Основао је организацију која се бори за права деце са хендикепом
Основао је "Труст" који нуди бесповратна средства особама са хендикепом и деци с посебним потребама.
3. Радио је у прихватилишту за бескућнике
Волонтирао је у склоништима за бескућнике и тражио од запослених у тим установама да ником не говоре за његова дела.

Пхото: Профимедиа

4. Дао је милионе долара сервису Чајлдлајн
Оснивач телефонског сервиса Чајлдлајн, који је на располагању деци Британије 24 сата дневно и ком могу да се обрате сви млађи од 19 година који имају било какав животни проблем, открила је да је Мајкл сав новац зарађен од хита “Јесус То А Цхилд” дао тој организацији.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ГРАД КОЈЕГ ВИШЕ НЕМА : Жрнов - једна од највећих мистерија Србије (ФОТО)

“Дао нам је милионе долара и ми смо планирали да на 30. годишњицу оснивања, направимо велики концерт у његову част и захвалимо се у име стотина хиљада деце којима је помогао”, рекла је Естер Ранцен.
5. Дао је на стотине бесплатних карата болничком особљу у Аустрији
Мајкл је послао 1.000 бесплатних карата за концерт радницима болнице у Бечу у којој је лечен од запаљења плућа 2011.
“Хтео бих да се захвалим свим лекарима и сестрама који су ми спасли живот и свим мојим фановима на љубави и подршци”, рекао је тада.
6. Поклонио је зараду од “Дон’т Лет тхе Сун Го Доwн он Ме” дечјој хуманитарној организацији и фондацији за борбу против сиде.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.