Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ФАНОВИ

Гледали сте Харија Потера и постали ПОТЕРХЕД, а да нисте ни знали шта то значи!

Од 1999. године светом се шири "потерманија" и од тада је основано неколико клубова, а појавили су се и потерхедси

Depositphotos_133098208_l-2015.jpg
Млади чаробњак је глобални феномен Фото: Депозитфото
Oglas

Потерхед је особа која обожава Харија Потера, гледала је све његове филмове и читала све књиге. Потерхедси су фанатици. То је генерација људи који су поносни што су луди за овим серијалом.

Прочитајте још: Велики снови сиромашне девојке: Почиње серија ВАШАР ТАШТИНЕ (Видео)

Хогвортс је сада забавни парк Фото: Пиксабу

Потерманија је завладала светом од 1999. године и од онда се људи деле на "потерхедсе" и "муглијевце". Први су залуђеници за Потером, а други су - нормалци.

Потехедсима се цео живот окреће око Хари Потера.

Потерхедсима се цео читав живот "окреће" око серијала о младом чаробњаку. Они носе жуто-бордо шалове, сатове који преокрећу време, носе наочаре попут Хари Потера. Иначе, глумац  Данијел Редклиф је током снимања овог серијала "потрошио" 150 пари округлих наочара.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Teraz już nikt nie może nazwać mnie mugolem😘😘#hogwarts #harrypotter #poterhead

A post shared by Paulina Gałązka (@galazka136) on

Потерхедси, чак, и своја венчање организују на тему Хари Потер! Не само што се праве торте са темом Харија Потера, већ купују и сервисе за ручавање и сви гости се облаче као ликови из серијала. Они носе џемпере и наочаре као Хари Потер, а увече испред огледала цртају знак на челу.

Сат који обрће време Фото: Пиксабу

Они редовно праве поноћне журке, играју чаробњачки шах и једни другима дају искључиво поклоне (попут наруквице или кравате) који имају везе са овим серијалом. Они су одрасли људи и када се запосле не престају да иду и организују овакве журке.

Мугловци су "нормалци" који немају чаробњачке моћи као потерхедси.

Потерхедса има на свим континентима и у свим узрастима, мада су најбројнији међу миленијалцима.

Непријатељи "потерхедса" су "слотерини" који су амбициозни, окрутни и имају све особине као лик Драко у филмском серијалу.

Магични шах Фото: Пиксабу
Непријатељи су слотерини, амбициозни младићи попут Драка.

За потерхедсе су сви остали "мугловци", односно "нормалци". У серијалу то су људи који у себи немају чаробњачке крви, па немају способности да чине магију, али у реалном животу то су људи који "нису луди" за Хари Потером.

Прочитајте још: Серија за љубитеље страшних стрип прича (Видео)

Џоан Роулинг је причу о младом вешцу смислила у возу који је на путу од Манчестера до Лондона каснио четири сата. Њену прву књигу "Хари Потер и камен мудрости" је одбило 12 издавача.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas