· · Коментари: 0

Идеалан РЕЦЕПТ за КУВАНО ВИНО: Фора је у температури приликом топљења шећера

За све љубитеље вина, који желе да се уз добар филм опусте код куће,а пожеле да спреме чашу омиљеног напитка.

1621326448_e9695ef139537bdd0e9234548748776d8eace944.jpg

Кувано вино је идеалан напитак да се загрејете у хладним данима, а у оним мало топлијим, опустите уз лагану музику и вољену особу.

Некада прија да га конзумирате и сами, јер вам фали мир и тишина, а кувано вино је идеалан партнер за те прилике.

Осим тога, има и лековита дејства -  поправља и крвну слику, побољшава циркулацију и одличан је напитак у борби против прехлада.

 

Потребни састојци: 

  • Црно вино 1 л 
  • Вода 250 мл 
  • Кристал шећер 4 кашике 
  • Каранфилчић, цимет, бибер, мускатни орашчић или зачин по укусу 
  • Наранџа, мандарина, јабука, лимун или неко друго воће које волите 

Прочитајте још: ДОБРА ВЕСТ! И алкохол штити наше здравље, ево и како

Припрема: 

Три кашике шећера отопити на тихој ватри. Када пожути прелити водом, појачати температуру рингле и пустити да вода проври. Пазите да вам рингла не буде много појачана да шећер не би загорео. 

Затим додати још једну кашику шећера, добро промешати да се све сједини и додајте вино. Када почне да пени склоните са шпорета посуду у којој то све кувате, јер ваш напитак не сме да проври. Додајте зачине, добро промешајте и сипајте у чашу од дебљег стакла, која има дршку.

Прочитајте још: Знате ли зашто су вам УСТА СУВА након чаше БЕЛОГ ВИНА?

Фото: Депозит

Укус вина можете мењати разним зачинима. Предлози су цимет и каранфилчић. Они се стандардно користе за кувано вино. Уколико волите да експериментишете са укусима и аромама пробајте бибер и мускатни орашчић. Бибер појачава укус и циркулацију и избацује вишак воде, а орашчић даје посебну арому. 

Уколико сте љубитељ блажих укуса можете додати једну шипку ваниле

Укус можете да обогатите и тако што ћете у њега убацити воће. Препорука су поморанџа, крушка, јабука, лимун, мандарина. Воће добро оперите, исеците на траке и са кором убаците у вино. Уколико не желите да стављате цело воће, за мало укуса ће бити сасвим довољна и нарендана корица поморанџе или лимуна. 

Прочитаје још: Пронађена НАЈСТАРИЈА ФЛАША ВИНА НА СВЕТУ на необичном овом месту, а прича иза ње је НЕВЕРОВАТНА

Овако спремљено вино послужите и дегустирајте док је још топло.

                       Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.