Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
У КОЛОРУ

Слажете ли се? Одлучено која је боја аутомобила најомиљенија

Девету годину узастопно купци највише пазаре возила која су офарбана у - бело.

crveni-auto.jpg
Oglas

Зна се ко у просечној српској породици одлучује о врсти аутомобила: мушки део популације, познат и по томе што је спреман да буде селектор фудбалске репрезентације истог трена када би то неко од њега затражио. Наравно да све зна и о возилима на четири точка. Непогрешиво.

Па ипак, када је боја возила у питању, кажу, не баш научно доказани подаци, одлучују лепше половине!

И док у нашој земљи не нађемо институцију, организацију, која би се и о овом "проблему" стручно изјаснила, остаје да се окренемо некима у белом свету који то годинама уназад раде.

Прочитајте још: Монтирање летњих и зимских гума постаје ПРОШЛОСТ

Организација "Axsatals Global Automotive Color Popularity Report" већ 67 година јако марљиво, педантно истражује навике купаца возила када је боја у питању. Наравно, претпоставља се да на основу њиховог истраживања и ауто-гиганти фарбају своја возила....

По том истраживању, у прошлој 2019. години, најзаступљенија боја аутомобила је била бела! И то девету годину узастопно.

Проценат купаца белих аутомобила је лане износио чак 38 одсто на глобалном нивоу! Следе возила офарбана у црно са 19 одсто (Хенри Форд је својевремено рекао да може да удовољи жељама сваког купца око боје возила све док је та боја црна - Модел Т") затим сива са 13 одсто и са 10 одсто "сребрна металик"...

Дакле, све остале боје су "смештене" у преосталих 20 одсто! При томе, у Северној Америци преовлађују аутомобили са црвеном бојом!  

То би значило да Канађани и Мексиканци лудују за овом фарбом јер је у САД доминантна плава боја! Руси на пример највише воле браон и беж аутомобиле, док у Европи укупно узевши преовлађује сребрна боја.

Треба подсетити да наука каже да је жута боја аутомобила најуочљивија па је то велики плус за оне који одаберу ову боју, мада, из извештаја се види да та боја није ни близу бар "златне средине".

Најпостојанија боја (сунце, киша, хладноћа) је црвена...

Али, даме се питају!

 

 

Фото:Промо

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas