· · Коментари: 0
Заштита

Бар два пута годишње воскирајте свој аутомобил, исплатиће вам се!

Лак и боја кола су осетљиви на временске утицаје, атмосферско загађење, птичји измет

npranje-kola-3.jpg
Фото:П.Ж.

Лак и боја аутомобила су веома осетљиви на спољашње утицаје. Сунчева светлост, УВ зрачење, киселе кише, снег, мраз, атмосферско загађење,прашина, птичји измет су непријатељи вашег аутомобила па зато стручњаци препоручују да се бар два пута годишње ваш ауто подвргне специјалном третману - воскирању!

Фото:П.Живковић

Специјални восак, посебно развијен управо за ауто-индустрију, створиће један танак, али ефикасан слој заштите на возилу које ће при томе изгледати лепше, сјајније. "Као ново".
Избор воскова је велик на тржишту. Цене су шаренолике и крећу се од пар па до неколико стотина евра, мада има и баснословно скупих који се користе за воскирање најскупоценијих аутомобила. Деле се на природне и синтетичке, а све су популарнији такозвани акрилни воскови.

Прочитајте још: У доба алергија НИЈЕ СВЕЈЕДНО какав филтер за полен имате у колима

- Аутомобил можете воскирати и сами. Препоручујем да најмање два пута годишње, уочи зимског периода и после одрадите воскирање или у сопственој режији или у неком бољем сервису yа прање воyила - каже за "Новости Магзин" Драгољуб Жарић из једне познате београдске перионице аутомобила.
Воскирање можете, уз минималан трошак обављати и знатно чешче на некој од самоуслужних перионица које ничу као печурке после кише.

Прочитајте још: Ако се не одржава правилно може изазвати здравствене проблеме: Када је право време да се клима у ауту сервисира?
Има и овлашћених сервиса појединих брендова који имају и специјални програм заштите аутомобила прањем и наношењем посебног заштитног слоја, попут једног познатог јапанског бренда, који даје и вишегодишњу гаранцију на ову услугу!
У сваком случају, било д арадите сами или воскирање препустите неком стручном лицу ефекат неће изистати и на крају крајева уложени новац ће вам се вишеструко вратити. 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.