Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРОРОЧАНСТВА

МАТЕМАТИЧАР је "израчунао" овогодишње немире још 2012. године, а ПРЕДВИЂА још СТРАШНИЈЕ ствари

Године 2012. на Универзитету Конектикат Питер Турчин, биолог и математичар, одржао је предавање у којем је шокирао све: САД ће 2020. године бити у хаосу!

1598615530_police-2530529_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Турчин је прилично погодио, јер ово, дефинитивно, није била добра година за САД коју су погодиле удружене снаге епидемије, међурасних сукоба и елементарне непогоде.

Прочитајте још: "Драго ми је што нећу доживети оно што видим": Убиће тројицу ПОЛИТИЧАРА, а Београдом ће марширати војска

Турчин није само изговорио, него је и објавио текст у "Journal of Peace Research" у којем је анализирао ситуацију и најавио насиље, побуне, тероризам и остале несреће у САД од 1780. Пошто је математичар користио је шему: дуг период мира који прати насиље.

Израчунао је да насиље треба очекивати 2020.
Насиље Фото: Пиксабеј

Закључио је да је почетак 19. века био најмирнији период, као и средине 20. века. Осцилације се понављају на 50 година, па га је било 1870, 1920. и 1970. године. Закључио је да насиље треба поново очекивати 2020. године.

Насиље се понавља на 50 година, а то је управо сада!

Турчин има теорију, дакле, да се насиље понавља на пола века и да се циклуси дешавају у свим земљама. Социјална неравноправност повећава незадовољство и насиље достиже врхунац. Становништво се, затим, смири на 20 или 30 година, колико траје да генерација младих порасте, а проблеми који се "гурају под тепих" онда поново изађу на површину.

Прекратка историја!
Када је рад објављен отворена је дебата о "цикличном насиљу сваких 50 година" и који га разлози изазивају. Филозоф Масимо Пиључи са колеџа Леман је убрзо објавио да 230 година америчке историје нису довољне да се донесе такав закључак.

Прочитајте још: После 735 ГОДИНА: Среле су се ТРИ ПЛАНЕТЕ, стари свет ће се распасти и у ДЕЦЕМБРУ почиње НОВИ ПОРЕДАК

На све ове критике Турчин је поново најавио тешку и бурну декаду. "Тренд све нижег животног стандарда и пораста елите ће сигурно довести до конфликта и насиља. Ситуација се неће смирити јер се интра-елита међусобно бори за богатство и ресусрсе између већ добро повезаних политичара. Ситница ће бити окидач!", написао је Турин у меилу магазину "Live Science".

Револуција и рат
Илон Ото, социолог и економиста са Потсдам института објавио је да то није никаква новост, јер је људска цивилизација препуна успона и падова.-Чим институције не могу да одговоре на нове изазове долази до револуције или рата - каже Ото.
Предстојећа деценија ће у историји бити уписана као турбулентна и преломна

Социолог Џек Голдстоун са Унивезитета Мејсон у Вирџинији је уверен да ће двадесете године 21. века у историји бити уписане као "турбулентне" и преломне.

Пандемија је била окидач за нагомилано насиље, а до 2030. године ће бити...

- Пандемија и полицијска бруталност су били окидач да се ослободи насиље које се годинама гомила, а исто предвиђање каже да ће ово бити изузетно опасна година ако притисак незадовољства не попусти, док ће наредне године све до 2030. бити још горе - каже Голдстоун.

Америчка демократија је пред великим испитом Фото: Пискабеј

Прочитајте још: Деценијама су нас ПРИПРЕМАЛИ за КОРОНУ, а овај МУРАЛ је ДОКАЗ! (ФОТО)

Овај научник се слаже са Турчином да циклусе насиља не води судбина већ чињеница да ли је друштво способно да се изброи са проблемима.

- У последњих 40 година САД је земља ужасне социјалне неравноправности, језиве политичке поларизације, огромних дугова и владине дисфункције, а све то може да промени само дубока реформа -  објашњава Голдстоун.

Избори ће донети реформе или још отворенији сукоб на америчким улицама.

Избори у новембру ће бити велики тест, јер стање у САД могу да спасу само корените реформе које може да спроведе убедљива победа кандидата, а најгора варијанта је да победа буде "танка", јер ће тада доћи до отворене борбе на улицама - каже Голдстон.

Прочитајте још: "Крв ће тећи у потоцима, ПАДАЋЕ СЕ ОД ЗАРАЗНЕ БОЛЕСТИ, а кроз БЕОГРАД ће проћи људи у ЦРВЕНИМ КАПУТИМА"

У сваком случају, новембар 2020. године биће преломан за будућност САД и институције које тренутно владају овом земљом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas