Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МАЧКЕ

Мислили су да је Оскар обичан мачак, али он је ПРОРОК

Мачак Оскар је главни јунак књига и филмова, захваљујући моћи да предвиди смрт, а запослен је у центру за негу и рехабилитацију на Роуд Ајленду, где прави друштво старима.

1605010939_hyperiion.PNG
Фото: Youtube/ screenshot HyperionBooksVideos
Oglas

Знамо да мачке често некако знају шта вас боли и баш ту воле да легну. Необично чуло мачака за људску патњу можда највише показује Оскар, званични "терапеутски мачак" који живи у Центру за негу и рехабилитацију "Стир Хаус" на Роуд Ајленду у САД.

Прочитајте још: ПЛАВЕ маце имају ШАПЕ боје ЛАВАНДЕ, крзно ОТПОРНО на ВОДУ и СТРАШНУ ПРОШЛОСТ

Фото: Youtube/ screenshot HyperionBooksVideos

Ту је доспео 2005. и, како каже геријатар др Дејвид Роса, који је 2007. објавио први чланак о необичном мачку у почетку је био врло уплашен: "Није баш волео да излази и да се дружи. Често бисте га пронашли негде у ормару за залихе или испод кревета, а тек кад је неко био близу смрти, Оскар би некако изашао". Иначе, др Доса је 2010. објавио и књигу о "терапеутском мачку".

Прави друштво оболелила од Алцхајмера и Паркинсона

Почело је постепено. Оскар је једна од шест мачака које су "усвојене" да би правиле друштво пацијентима са завршном фазом Алцхајмерове, Паркинсонове и сличних болести, који углавном нису више били свесни околине.

Прочитајте још: Да ли знате шта је ЦАТ ЗООМИЕС? Врло је забавно и - ЛОГИЧНО

Фото: Youtube/ screenshot HyperionBooksVideos

Мачак није био пријатељски настројен према људима и често би фрктао када би му се неко приближио, јер је више волео да остане сам. Бавио би се својим уобичајеним "мачјим пословима", док некако није осетио да се некоме ближи крај.

Тада би Оскар изашао из свог скровишта, пронашао пацијента коме је потребан и легао би крај њега.

Када осети да је некоме крај, оде и ту легне.

- Испоставило се да смо на крају схватили, након што је то учинио неколико пута, да су људи код којих је ишао обично били они који ће следећи 'отићи'. Догодила се једна смрт, затим две, и на крају је 'погодио' око 20 или 30 смртних случајева заредом и тада су сви почели да говоре: Ово је нешто сасвим јединствено - каже Доса.

Анђео смрти?
Овог мачка неки зову анђелом смрти, а неки само - анђелом, јер пружа утеху онима којима је вероватно најпотребнија. Да ли је Оскар способан да предвиди будућност, или је можда нешто друго у питању? Доса спекулише: "Вероватно реагује на неки мирис када целије почну да се распадају".
Глумио је у "Исијавању", и "Симпсоновима".

Углавном, сви којима би се мачак приближио, умрли би у року од неколико сати. Након што је тачно предвидео 25 смрти, особље је почело да зове чланове породица пацијената чим открију да Оскар спава поред некога, да би најмилији имали прилике да се опросте.

Прочитаје још: На УЖАС Микија Мауса највећи синдикат у ДИЗНИЛЕНДУ имају МАЧКЕ, да ли знате које још ЖИВОТИЊЕ тамо РАДЕ?

Верује се да је до 2015. необични мачак предвидео бар стотину смрти и постао је прилично познат у свету, па је ова прича коришћена у наставку филма "Исијавање", са одраслим Даном Торансом, коме у хоспису помаже мачка која може да предосети ко ће ускоро умрети, а и сам Стивен Кинг признао је да му је Оскар био инспирација.

И "Симпсонови" су 2016. обрадили ову тему, када Хомер посећује свог оца Абрахама у "Замку пензионера".

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas