Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УРЕЂЕЊЕ ДОМА

Мислите да је превише нападна? Ево зашто морате унети НАРАНЏАСТУ боју у ентеријер

Ова боја доприноси позитивној енергији у животу, делује мотивишуће и помаже да се окренемо ка позитивним аспектима живота.

1608765470_orange-home.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Наранџаста боја утиче на активност људи и јача концентрацију и вољу за учењем, па се често користи у терапији за стимулисање енергије код људи који осећају умор, губитак енергије и ентузијазма јер има окрепљујући учинак и подстиче менталну активност.

Наранчаста боја лако се може уклопити у било коју неутралну позадину као комад намештаја или као детаљ, столњак, јастук, завеса или прекривач...

Прочитајте још: Морнарско плава и тапете за стварање ЕЛЕГАНТНОГ ДОМА

Наранчаста, као цитрусна боја позитивно делује и на апетит и повезана је са здравом исхраном. Многи људи је бирају приликом уређења кухиње, при чему се најчешће користе пастелне верзије наранчасте, као што су боја кајсије или дубље верзије, као што је тосканска црвена. 

Прочитајте још: Три добитне комбинације: Како најбоље носити САКО СА ФАРМЕРКАМА И ПАНТАЛОНАМА (ФОТО)

Према мишљењу психоолога,  ова боја зрачи топлотом и енергијом, али особама које су често изложене стресу и онима који су склони агресивном понашању или конфликтима ова се боја не препоручује у већој мери. Она ипак није толико агресивна и страствена као црвена, па стога најчешће делује као весела, пријатна боја која помаже у свладавању умора, а може кроз терапију бојама бити и додатна помоћ у лечењу депресије.


Фото: Depositphotos

Прочитајте још: УЖИВАЈТЕ у јесењој ЧАРОЛИЈИ: Украсите БУНДЕВАМА, бршљеном и орасима врата, БАЛКОН или врт (ФОТО)

Наранчаста боја лако се може уклопити у било коју неутралну позадину као комад намештаја или као детаљ, столњак, јастук, завеса или прекривач. Уз тканине, одлични детаљи у наранчастој боји су кутије за ствари, лампе и ситни предмети попут украсних чинија, подметача или послужавника.

Наранџаста боја зидова

Прочитајте још: Не иде вам на послу? Окружите се биљкама које ДОНОСЕ НОВАЦ

Наранчаста боја зидова захтева пажљив одабир. Припазите да не доминира превише простором, већ је комбинујте тако да делује хармонично. За зидове одаберите тон или два светлију нијансу од оне која вам се свиђа јер боја кад се осуши на већој површини делује тамније. Ако, пак, желите интензивне нијансе, немојте штедети већ одаберите дисперзивне, покривне боје, а не оне на воденој бази, како боја на осушеном зиду не би изгубила снагу и интензитет.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas