Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СУПРУЖНИЦИ

Мужеви чешће ВАРАЈУ, ако супруге ЗАРАЂУЈУ ВИШЕ од њих

Резултати студије!

1603542984_Depositphotos_69004777_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Људи су склонији превари брачног партнера, ако су економски зависни од њега, показала је студија.

Иако делује нелогично да људи варају особу која зарађује за хлеб, студија је показала да постоји 5 посто шансе да жене које су економски потпуно зависне од мужа, нађу љубавника, а 15 посто шансе да мушкарац који је у тој позицији нађе љубавницу.

Економски независни партнери чешће остају верни

- Људима се не свиђа неравноправност, а то је нешто што је нарочито одбојно мушкарцима - рекла је Кристин Манш, професорка на Универзитету у Конектикату и ауторика студије, објављене у Америцан Социологицал Ревиеw.

Прочитајте још: Ако се БРАК КЛИМА решење је веома, ВЕОМА ЈЕДНОСТАВНО!

Манш је испитивала динамику брачних односа дуже од шест година, а користила је податке Националног лонгитудиналног истраживања младих спроведеног између 2001. и 2011.

Фото: Депозит

Резултати на основу одговора 2.757 испитаника показали су да што мушкарац зарађује мање новца у односу на супругу, то постоји већа шанса да ће је преварити. Такође, уколико зарађују преко 70 посто више од супруге, мања је шанса да ће јој бити верни.

Прочитајте још: Секс уместо тренинга? Ево колико КАЛОРИЈА можете да ПОТРОШИТЕ за само пола сата

Жене, међутим, најрјеђе варају када зарађују 100 посто укупних прихода домаћинства. Мунш каже да те разлике показују колико родне улоге и даље имају утицаја на то како људи доживљавају брак.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas