Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НАУКА

Никола Тесла је у 65. години постао вегетаријанац, а његова реченица коју је често изговарао могла би да буде наук свима

Никола Тесла,најпознатији је по свом доприносу у пројектовању модерног система напајања наизменичном струјом, али постаље и детаљи из његовог живота о којима се мало зна

1626010530_tesla.jpg
Фото: Wикипедиа
Oglas

Славни научник, водио је веома несвакидашњи живот, поред тога што је признат по свом раду, за Николу Теслу се везује мноштво ствари. Спавао је свега четири сата дневно, али је сада откривено и да је јео само двапута на дан, као и да је у 65. години постао вегетаријанац.

Прочитајте још: Девојка је пронашла поруку у боци из 1926. године, а онда се догодило нешто невероватно (ФОТО)

 

- Млеко, млечне производе, сиреви, то никада није изостајало и то је највише волео да једе и све остало биљног и животињског порекла. Јео је јагњетину, поготово ону коју су му спремали кувари у Америци - рекао је гостујући у емисји на РТС-у Миљан Стојанић, који се већ двадесет година бави истраживањем јеловника Николе Тесле.

У 65. години, због проблема са простатом потпуно је избацио конзумацију меса и прешао на вегетаријанску исхрану.

Никола Тесла је често изговарао једну реченицу

- Оно што је њега носило кроз живот јесу ти млечни производи, млечне прерађевине, мед, понеки коњак, односно виски, мало вина, али све с мером. Значи Никола Тесла је јео два пут дневно, било да је био у Смиљану, у Европи, у Америци. И оно што је Тесла говорио свима - Немојте се преједати и немојте журити на онај свијет- закључио је Стојанић.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas